Op 23 oktober 2015 verscheen het nieuwe album van Rod Stewart, “Another country”. In Het Nieuwsblad van die dag besprak Benjamin Praet. Alhoewel hij zichzelf voorstelt als “een heavy metal-fan die in de wagen ook al eens de Romeo’s durft te draaien”, denk ik – op basis van het interview met Rod Stewart in “College Tour” van enkele dagen eerder – dat ik mij wel kan aansluiten bij zijn recensie…

Heerlijk, zoals The Drinking Song gulzig het leven omarmt. Genieten van een goed glas wijn. En nog een. Dan wakker worden naast een vrouw die je niet kent. Zonder spijt. We krijgen er meteen zin in, op de tonen van die krachtige aanslagen op de gitaar. “En als ik sterf, dan ga ik lachend.” 70 is hij, maar de “blanke man met de zwarte stem” houdt stand. Met zelfrelativering, slimme Keltische accenten en zelfs een sporadische banjo. Maar helaas, geen Rod Stewart-album zonder missers. Na binnenkomers Love Is en Please volgt het glaasje te veel en gaat de plaat zwalpen. In Batman, Superman, Spiderman, een slaapliedje voor z’n zoon, klinkt Stewart als Michael Bolton die een rasp at voor ontbijt. Genoeg om het ventje een leven lang met het licht aan te laten slapen. En het belegen Every Rock’n’Roll Song to Me is een smet op vijf decennia rockmuziek. Tot slot wat goede raad: wees zuinig met die reggae, er zijn grenzen. Fans halen de krenten uit de pap, maar skippen het volledige album.

Referentie
Benjamin Praet, Iets te veel haar op, Het Nieuwsblad 20/10/2015

2 gedachtes over “Vijf jaar geleden: “Another country” (Rod Stewart)

 1. Bon,
  Recensie niet gelezen, noch plaat gehoord. Afgaande op dit stukje tekst, duidelijk een plaat om aan, voorbij te lopen.
  Gelukkig weet ik wel beter.
  Alleen al het feit dat hier geen woord wordt geschreven over het meer dan formidabel nummer dat Stewart eindelijk opnieuw op zijn repertoire neemt zegt genoeg. Ik denk dat onze recensent nog nooit van Python Lee Jackson heeft gehoord. Laat staan van de vloermatten voor de auto van Rod die het nummer hem hebben opgebracht.
  Afvoeren die gast…

  Like

  1. Je hebt de recensie wél gelezen, Eddy, want het is geen fragment dat ik heb overgenomen maar de hele recensie (je weet het: het moet allemaal kort zijn de laatste tijd). Maar je opmerking over “In a broken dream” is zeer terecht. Anderzijds… ik neem aan dat het dan die versie is met die rapper erbij (zoals te zien op het filmpje dat ik onlangs nog heb gepost)?

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.