De Australische wielrenner Jai Hindley (foto Jérémy Günther Heinz Jähnick via Wikipedia) bleef niet bij kopman Wilco Kelderman, toen die moest lossen op de Stelvio in de Giro. Hindley ging mee met concurrent Tao Geoghegan Hart en won de rit. Kelderman kwam net op tijd binnen voor het roze. Kelderman doet zijn verhaal van de dag: “Ik ben bijzonder diep moeten gaan om deze trui te veroveren. Dit was de zwaarste koersdag van mijn leven, maar deze trui betekent heel veel voor mij. Ik heb zoveel ongeluk gehad de afgelopen jaren met gebroken botten. Het heeft zoveel energie gekost om terug te komen maar nu sta ik hier.” Hindley van zijn kant kreeg de vraag voorgeschoteld of het de ploeg niet beter uit zou komen als hij de Giro wint en niet Kelderman, die naar BORA-hansgrohe trekt in 2021. “Neen, het maakt me niet uit dat hij volgend jaar voor een andere ploeg rijdt. Ik weet welke pech en blessures hij al allemaal heeft meegemaakt. Bovendien heb ik Wilco ook graag. Dus ik ga voor hem knokken ja, zeker en vast.”  (Sporza)

In 2012 werd Jai Hindley (Perth5 mei 1996) nationaal kampioen op de weg bij de nieuwelingen door in Canbelego in een sprint met drie James Thompson en Reece Tucknott naar de dichtste ereplaatsen te verwijzen. Een jaar later, in 2013, werd Hindley achter winnaar Ryan Cavanagh tweede in de wegrit voor junioren op de Oceanische kampioenschappen. In 2014 werd Hindley zowel derde op het nationale kampioenschap als op het continentale kampioenschap op de weg. Later dat jaar werd hij achtste in de Trofeo Buffoni en eindigde hij op plek 24 in de wegrit op het wereldkampioenschap.

In augustus 2016 won Hindley de GP Capodarco, een Italiaanse eendagskoers. Hij versloeg hier Edward Ravasi in een sprint met twee bergop. Aljaksandr Raboesjenka, die een maand later Europees beloftenkampioen zou worden, eindigde op twaalf seconden als derde. Na de Ronde van de Toekomst, waarin Hindley derde werd in de zevende etappe, nam hij deel aan de Olympia’s Tour. In deze Nederlandse etappekoers eindigde hij met de Australische selectie als tweede in de openingsploegentijdrit.

Op 7 januari 2017 werd Hindley zestiende op het nationale kampioenschap voor beloften. Tien dagen later stond hij namens Team UniSA-Australia, een Australische nationale selectie, aan de start van de Tour Down Under. Hier wist hij op plek 25 in het algemeen klassement te eindigen. In de Cadel Evans Great Ocean Road Race werd hij zestiende, in dezelfde tijd als winnaar Nikias Arndt. In de eerste rit in lijn van de Herald Sun Tour, met aankomst bergop in Falls Creek werd Hindley tweede, achter Damien Howson. Hierdoor nam hij de leiding in het jongerenklassement over van Ayden Toovey, die een dag eerder vijftiende was geworden in de proloog. Zijn tweede positie in het algemeen klassement en zijn leiding in het jongerenklassement hield hij in de overige drie etappes vast. Halverwege maart werd hij, achter zijn ploeggenoten Lucas Hamilton en Michael Storer, derde in het Oceanische kampioenschap op de weg. Na onder meer een tweede plaats in de Trofeo Città di San Vendemiano en zijn eindoverwinning in de Toscana-Terra di Ciclismo Eroica, die niet op de UCI-kalender stond, werd hij in mei vierde in het eindklassement van de Ronde van Rhône-Alpes Isère. Later die maand stond hij aan de start van de Ronde van Italië voor beloften, waar hij de laatste etappe won en derde werd in het eindklassement. Later dat jaar werd hij onder meer tiende in het eindklassement van de Ronde van Toekomst en elfde in de Piccolo Ronde van Lombardije. Daags na de Ronde van de Toekomst werd bekend dat hij, samen met ploeggenoot Storer, in 2018 prof zou worden bij Team Sunweb. In de Ronde van Fuzhou won hij, na een sprint met twee met Fung Ka Hoo, de vierde etappe, waardoor hij de leiderstrui overnam van Mychajlo Kononenko. In de laatste etappe verdedigde hij zijn leidende positie met succes, waardoor hij Arvin Moazemi opvolgde op de erelijst. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.