De Nederlandse gitarist Harry Sacksioni viert vandaag zijn zeventigste verjaardag (foto YouTube).

cover_WMGGW

Hij kreeg op 11-jarige leeftijd zijn eerste gitaar. In zijn eerste tienerjaren speelde hij in diverse ‘beatgroepjes’. In 1966 wordt Harry Sacksioni studio-gitarist. Tot ’68 maakt hij diverse composities voor diverse Nederlandse artiesten. Tevens verleent Sacksioni z’n eerste medewerking aan de LP “Goed voor een glimlach” van Herman van Veen. Tot 1979 heeft Harry Sacksioni meegewerkt aan alle voorstellingen van Herman van Veen. Op zijn in 1984 verschenen elpee « Nachtjournaal » laat Harry Sacksioni zich van een andere kant horen. Immers, in tegenstelling tot zijn vorige platen, waarop de akoestische gitaar de boventoon voerde, is nu de elektrische gitaar in ruime mate ter hand genomen. Een direct gevolg hiervan is dat de dromerige sfeer die Harry’s platen altijd uitademen, gedeeltelijk het veld heeft moeten ruimen voor een wat stevigere aanpak. Een opvallende verschijning op deze elpee is Raymond van het Groenewoud, die zijn vocalen beschikbaar stelde voor de nummers « Hoogste Tijd », waarvoor hij de tekst schreef, en « Willoos », wat hij met Rob Chrispijn schreef.

Ronny De Schepper

2 gedachtes over “Harry Sacksioni wordt zeventig…

    1. Misschien omdat die persoon (ik dus) niks afwist van een “jubileumprogramma”? Voor mij was de verjaardag inderdaad gewoon de aanleiding om een heel oude tekst nog eens op te diepen for old times’ sake. Meer ambitie heb ik niet.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.