Wat werden er 55 jaar geleden toch prachtige platen gemaakt. Haast dagelijks kan ik er één voorstellen! Vandaag dus “Get off of my cloud” van The Rolling Stones. Met vermoedelijk het hoesje zoals het destijds hier in Vlaanderen werd verkocht.

Vermoedelijk, zeg ik en dat komt natuurlijk omdat ik het me zelf niet heb gekocht. Niet dat ik het geen goede plaat vond, maar zoals ik reeds eerder heb uitgelegd, moest ik toch nog altijd uitkijken wat ik kocht. En van The Stones kwam dus niet veel in huis. Ik had zelfs “Satisfaction” aan mij laten voorbijgaan (al vond ik dat destijds beter dan “Help” van grote concurrenten, The Beatles). Bij het begin van het krokusverlof van 1966 probeerde ik het met “As tears go by“, omdat ik dacht dat het vioolarrangement wel zou aanslaan (*). Maar helaas stond op de keerzijde “19th nervous breakdown” en nog veel helazer kocht ik het mij de dag dat ik met een archislechte schooluitslag naar huis kwam. Blijkbaar hadden mijn ouders sowieso op een goede afloop gerekend en me reeds op voorhand geld meegegeven om iets te gaan kopen. En ik dééd dat dus ook al had ik een slechte uitslag! Nu, dat heb ik geweten, hoor, dat kan ik je verzekeren!!!

Ronny De Schepper

(*) Die violen speelden dan ook nog eens verschrikkelijk vals. Wellicht wegens de Italiaanse persing, maar toch…

Een gedachte over “55 jaar geleden: release van “Get off of my cloud”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.