De Australische wielrenner Ben O’Connor (foto Jérémy Günther Heinz Jähnick via Wikipedia) heeft niet lang gewacht om revanche te nemen voor zijn tweede plaats van gisteren in de Giro. De Australiër kwam solo binnen na de zware bergetappe. Thomas De Gendt ging ook mee in de vlucht van de dag en werd derde na de Oostenrijker Hermann Pernsteiner. Roze trui Joao Almeida werd eventjes bestookt, maar gaf geen krimp. (Sporza)

In 2015 werd O’Connor zesde op het Oceanisch kampioenschap tijdrijden voor beloften. Hier was hij ruim drie minuten langzamer dan winnaar Harry Carpenter. Later dat jaar werd O’Connor zestiende in het eindklassement van de Ronde van het Qinghaimeer.

Voor het seizoen 2016 tekende O’Connor een contract bij Avanti IsoWhey Sport. Zijn debuut voor die ploeg maakte hij in het Australisch kampioenschap tijdrijden voor beloften, waar hij derde werd achter de broers Callum en Miles Scotson. Zijn eerste UCI-overwinning volgde dezelfde maand: in de New Zealand Cycle Classic wist hij de vierde etappe op zijn naam te schrijven door solo over de finish te komen. Hierdoor nam hij de leiderstrui over van Ryan Thomas, waarna hij die in de laatste etappe niet meer af zou staan en zo het eindklassement won. Anderhalve maand later stond hij aan de start van de Ronde van Taiwan, waar hij na de derde etappe de leiding in het algemeen klassement overnam van Stepan Astafjev. Twee dagen later raakte hij de trui echter weer kwijt aan Robbie Hucker. In het eindklassement werd O’Connor derde.

In 2017 werd O’Connor prof bij Team Dimension Data. Na zowel de tijdrit als de wegwedstrijd op het nationale kampioenschap te hebben gereden maakte hij zijn World Tour-debuut in de Tour Down Under. In het algemeen klassement van die zesdaagse wedstrijd eindigde hij op plek 32, op bijna drie minuten van winnaar Richie Porte. In maart nam hij deel aan de Ronde van Langkawi, waarin hij in de vierde etappe als zesde over de finish wist te komen. In juli van dat jaar behaalde hij zijn eerste profzege toen hij in de vijfde etappe van de Ronde van Oostenrijk solo als eerste over de finish kwam. In het algemeen klassement eindigde hij op de vijfde plaats, op ruim een minuut van winnaar Stefan Denifl.

O’Connor reed een goede Ronde van Italië 2018. In de negentiende etappe kwam hij echter ten val, waardoor hij moest opgeven. O’Connor stond op dat moment twaalfde. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.