Morgen is het al 55 jaar geleden dat The Beatles “We can work it out” opnamen.

Volgens Daniel Finkelstein ging het nummer over Jane Asher, het toenmalig lief van Paul McCartney. Alleszins was het duidelijk een nummer van Paul, want zoals gebruikelijk moest er dan een nummer van John Lennon op de andere kant komen. Dat werd dan “Day tripper”.
Eigenlijk was het dus een single met een dubbele A-kant. Voor Luc De Ryck is het dan ook de beste Beatle-single aller tijden. Merkwaardig genoeg was het voor mij zowat de eerste single van The Beatles, waar ik niet meteen wég van was. Ik heb ze mij dan ook niet gekocht. Daarom weet ik ook niet (meer) met welk hoesje ze destijds in Vlaanderen werd verkocht. Ik heb uiteindelijk voor bijgaande foto geopteerd omdat de andere hoezen op het internet foto’s gebruiken van de elpees “Help” of “Beatles for sale”. Aangezien beide nummers echter op geen van beide elpees voorkomen, heb ik dus maar voor de derde optie gekozen, alhoewel de foto volgens mij op de Bahamas werd genomen en dat was dus eveneens in het kader van de film “Help!”.

Ronny De Schepper

single hoes Belgie

P.S. Raymond Thielens stuurde me als reactie het Belgische hoesje. Bedankt, Raymond!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.