Acteur, zanger, trompettist Guy De Groote viert vandaag zijn zeventigste verjaardag (foto YouTube).

Hij werkte op jonge leeftijd mee in enkele parochiale toneelstukken bij het lekentoneel van Sint-Macharius Gent. In 1963 speelde hij mee in “Peter Pan” in het NTG in de regie van zijn leraar Nederlands aan het K.A.Voskenslaan, Charel Janssens. Van 1967 tot 1980 deed hij publiekservaring op als DJ Jackie Great bij The Magic and Love Sound. Van oktober 1972 tot juli 1973 trok hij langs Duitse en Belgische parochiezalen als zanger en trompettist in het Werler Soldatenkoor. In de jaren tachtig stond hij op scène met The New Planet Jazz Band en bij de toneelgezelschappen Het Rat en K.M.De Melomanen. Sinds 1999 vertolkt hij de rol van Oliver Hardy, binnen het duo Laurel en Hardy (aanvankelijk Loorel en Hardie en tot 2006 met Roger Filip en van 2007 af met Marc Van Malderen). Vanaf 2009 kreeg hij van de rechtmatige eigenaars in Los Angeles in de Verenigde Staten, de exclusiviteit om in de Benelux, Frankrijk en Duitsland op te treden onder de echte namen Laurel en Hardy.

Freek Neirynck

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.