De Amerikaanse wielrenner Kurt Stockton viert vandaag zijn 55ste verjaardag.

Hij werd in 1990 Amerikaans kampioen op de weg (foto). Dit kampioenschap is altijd gekoppeld aan de Grote Prijs van Philadelphia en eigenlijk werd Stockton derde in deze race na de onverwachte Paolo Cimini en Laurent Jalabert. Hij verdedigde zijn titel overigens met brio, want het jaar daarop werd hij tweede achter Davis Phinney, die zelf tweede werd in Philadelphia, na de Nederlander Michel Zanoli en vóór Phil Anderson. Hoeveelste Stockton werd is me niet bekend, maar het kan dus ten hoogste vierde zijn. Voor de rest heeft Stockton nog een paar wedstrijden in de VS gewonnen, evenwel zonder uitschieters.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.