De Ecuadoriaan Jhonatan Narvaez (foto Agencia de Noticias ANDES via Wikipedia) heeft de 12e rit in de Giro naar zijn hand gezet. Op 25 km van de streep zag hij zijn laatste vluchtgezel Mark Padoen wegvallen met een lekke band. Ondanks hard labeur van NTT in de favorietengroep werd de roze trui van João Almeida niet bestookt. (Sporza)

Als junior werd Jhonatan Manuel Narváez Prado (4 maart 1997) in 2014 tweede op het Pan-Amerikaanse kampioenschap op de weg, achter de Colombiaan Wilmar Paredes. Een jaar later werd hij derde in de tijdrit en wederom tweede in de wegwedstrijd, deze keer achter de Mexicaan Luis Ricardo Villalobos. In september van dat jaar nam hij deel aan de wegwedstrijd op het wereldkampioenschap, die hij niet uitreed. Op de baan won hij in 2015 zowel de individuele achtervolging als de puntenkoers op het Pan-Amerikaanse kampioenschap.

In 2016 werd Narváez voor de derde maal op rij tweede op het Pan-Amerikaanse kampioenschap op de weg, maar ditmaal bij de beloften (achter de Chileen José Luis Rodriguez Aguilar). Later dat jaar werd hij onder meer vijfde in het eindklassement van de Ronde van Savoie, waar hij wel het bergklassement op zijn naam schreef. In april 2017 won hij zowel het eind- als het jongerenklassement van de Circuit des Ardennes. Later die maand won hij de laatste etappe en het jongerenklassement van de Ronde van de Gila. Na zijn winst in het jongerenklassement van de Colorado Classic werd hij in september nationaal kampioen op de weg. (Wikipedia)

In 2018 werd Narváez prof bij Quick-Step Floors, maar een jaar later stapte hij al over naar Team Sky. In 2020 won hij de derde etappe én het eindklassement van de Internationale Wielerweek. Dankzij de bonificatieseconden snoepte hij in extremis de eindzege af van de jonge Italiaan Andrea Bagioli van Deceuninck-Quick Step. Het verschil tussen de twee was uiteindelijk slechts één seconde. Joao Almeida, dat andere talent van Deceuninck-Quick Step, maakte de top drie van het eindklassement vol.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.