Van de Slovaakse wielrenner Peter Sagan (foto Erik Westerlinck) werd gezegd dat hij het professionele wielrennen eigenlijk een beetje beu is, maar daarvan was gisteren in de Giro toch niet veel te merken! Hij heeft meer dan een jaar moeten jagen op een nieuwe zege, maar hij heeft de overwinning in Tortoreto zeker niet gestolen, aangezien die zowaar het resultaat was van een hele dag aanvallen. Sagan is meteen ook de honderdste renner die een rit weet te winnen in de drie grote rondes: het was immers nog maar zijn eerste deelname aan de Giro. (Sporza)

Veel meer heb ik niet te vertellen, aangezien ik ook al aparte bijdragen heb over zijn eerste en zijn derde wereldtitel en over de zevende keer dat hij het puntenklassement heeft gewonnen in de Tour de France. En Wikipedia overnemen zou totaal geen zin hebben want ook dat artikel is véél te lang. Mijn persoonlijke voorkeur gaat eigenlijk naar mijn stukje over zijn broer Juraj

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.