Tien jaar geleden overleed Ulrik Cold.

Ulrik Cold was een Deense bas die vooral beroemd werd door zijn vertolking van Sarastro in de film van Ingmar Bergman uit 1974. In 1963 he made his professional opera debut at the Royal Danish Theatre as Seneca in Claudio Monteverdi’s L’incoronazione di Poppea. Van 1975 tot en met 1977 werd hij zelfs directeur van deze opera van Kopenhagen. He was committed to the Staatstheater Kassel from 1969-1971. He has appeared as a guest artist with several major opera houses internationally, including the English National Opera, the San Francisco Opera and the O.V.V. Daar zong hij tijdens het seizoen 1982-83 vooral Wagner. Hij was ook een kenner van het werk van Kierkegaard.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.