De Portugees Ruben Guerreiro (foto Jérémy Günther Heinz Jähnick via Wikipedia) heeft de laatste bergrit in de Giro gewonnen voor de rustdag door in de sprint Castroviejo te verslaan. Het werd een ontgoochelende rit, want de favorieten hielden zich koest, misschien ook wel door de slechte weersomstandigheden. Daarmee werd het een volledig Portugese dag in de Giro want de jonge Joao Almeida bleef in de leiderstrui. Ook nu werd de uitzending op Eurosport verpest door een voorafgaande nieuwsflash waarin de overwinning van Guerreiro reeds werd aangekondigd, maar deze keer werd mijn woede wat getemperd omdat ik ook kwaad was op mezelf, want ik had het natuurlijk moeten weten na wat ik gisteren had meegemaakt!

Ruben Antonio Almeida Guerreiro (Montijo6 juli 1994) werd in 2012 Portugees kampioen op de weg bij de junioren. In 2014 won hij de 3e etappe in de Ronde van Portugal van de Toekomst, waar hij ook het eind- en jongerenklassement veroverde. Een jaar later won hij de 2e etappe van de GP Liberty Seguros en ook daar schreef hij het eind- en jongerenklassement op zijn naam. In 2016 won hij de Gran Premio Palio del Recioto en werd hij Portugees kampioen op de weg bij de beloften. Een jaar later deed hij dit nog eens over bij de eliterenners. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.