De Fransman Jordan Sarrou (foto Youkeys via Wikipedia), de poulain van ex-wereldkampioen Julien Absalon, bleef foutloos en stak zijn eerste wereldtitel op zak. De Zwitser Mathias Flückiger en de Fransman Titouan Carod vervolledigden het podium. Met 8 wereldtitels op zijn palmares begon de Zwitser Nino Schurter (34) opnieuw als torenhoog favoriet aan het WK in het Oostenrijkse Leogang. Maar de 9e titeldroom van Schurter ging in rook op na een slechte start. Na 2 rondes keek hij al tegen een achterstand van 2 minuten aan. Sarrou had een begenadigde dag, glipte snel weg, bleef foutloos en zou zijn voorsprong alleen maar uitbouwen. Pierre de Froidmont, de enige Belg aan de start, eindigde op de 31e plek. De tijd van Filip Meirhaeghe en Roel Paulissen ligt al lang achter de rug! (Sporza)

Jordan Sarrou, né le 9 décembre 1992 à Saint-Étienne, est nommé d’après Michael Jordan. Il est encore étudiant à l’université de Savoie, quand en 2009 il devient Champion de France de cross-country juniors. En 2012 en 2014 il devient Champion d’Europe de cross-country moins de 23 ans. En 2014 il devient pour la première fois Champion d’Europe du relais mixte, un exploit qu’il réalisera aussi en 2015, 2016 et 2020. Cette année-la il devient Champion de France de cross-country pour élite. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.