Casper Pedersen (foto Nicola via Wikipedia) heeft zijn naam op de erelijst van Parijs-Tours laten graveren. Benoît Cosnefroy kleurde net als in de Brabantse Pijl de finale, maar opnieuw werd hij gevloerd in de sprint. In de beloftewedstrijd was er met Rune Herregodts Belgische winst. (Sporza)

Als junior werd Casper Phillip Pedersen (Kopenhagen15 maart 1996) in 2011, samen met Jonas PoulsenEmil Wang en Kristian Holm, derde op het nationale kampioenschap ploegenachtervolging. Een jaar later behaalde hij diezelfde klassering in het omnium. In 2013 was Pedersen, samen met zijn ploeggenoten, de snelste in de ploegentijdrit van de Sint-Martinusprijs Kontich. Later dat jaar werd hij derde in het omnium op het wereldkampioenschap. In 2014 werd hij enkel door Magnus Bak Klaris geklopt in de massasprint tijdens de juniorenversie van Parijs-Roubaix. Later dat jaar werd hij onder meer derde op het nationale kampioenschap tijdrijden, werd hij wereldkampioen in het omnium, sprintte hij naar de tweede plaats in de tweede etappe van de GP Rüebliland en werd hij derde in de ploegenachtervolging tijdens de wereldbekermanche in Londen.

In 2015 werd Pedersen, achter Ludwig Bengtsson, tweede in de pelotonsprint van de Scandinavian Race UppsalaNicolar Brøchner was 36 seconden eerder al winnend over de streep gekomen. Later dat jaar werd hij, samen met Lasse Norman HansenDaniel HartvigRasmus Quaade en Mathias Møller Nielsen, derde in de ploegenachtervolging op het Europese kampioenschap.

In 2016 maakte Pedersen deel uit van de Deense selectie voor de ploegenachtervolging op de Olympische Spelen. Hij kwam echter geen enkele keer in actie voor de selectie, die uiteindelijk de bronzen medaille behaalde.

In 2017 won Pedersen, samen met Niklas LarsenJulius JohansenFrederik Madsen en Casper von Folsach, de ploegenachtervolging tijdens de wereldbekermanche van Cali. Ruim een week later werd hij, samen met Johansen, derde in de ploegkoers in Los Angeles. Op de weg was enkel Fabio Jakobsen sneller in de beloftenversie van de Rund um den Finanzplatz Eschborn-Frankfurt. Later die maand won hij de tweede etappe in de Flèche du Sud, voor Raphael Freienstein en Twan van den Brand. In de GP Horsens versloeg Pedersen Rasmus Guldhammer en Torkil Veyhe in een sprint met drie. Twee maanden later won hij de wegwedstrijd voor beloften op het Europese kampioenschap. In september won hij de eerste etappe in de Ronde van Denemarken. De leiderstrui die hij daaraan overhield raakte hij een dag later kwijt aan Mads Pedersen. Tijdens de nationale kampioenschappen baanwielrennen won hij, samen met Casper von Folsach, Mikkel Bjerg en Rasmus Quaade, de ploegenachtervolging. In oktober werd hij samen met Niklas Larsen tweede in de ploegkoers op het Europese kampioenschap. In 2018 werd Pedersen prof bij Aqua Blue Sport. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.