Alex Dowsett (foto Erik Westerlinck) rekende af met zijn medevluchters, die zich hopeloos lieten ringeloren in de achtste rit in de Giro. De zege leek naar de klimtypes in de kopgroep te gaan (Salvatore Puccio, Matthew Holmes en Joey Rosskopf) . Maar na even te moeten lossen, kwam Alex Dowsett weer bij zijn metgezellen en ging hij er ook meteen vandoor. Ze zagen de slimme Brit niet meer terug, die de mooiste overwinning uit zijn carrière boekte. Israël Start-Up Nation won nog geen enkele WorldTour-wedstrijd sinds het bestaan van de ploeg. Daar maakte Dowsett vandaag dus een einde aan. Het peloton laste een rustdag in. Zelf had ik er ook behoorlijk de smoor in. Dat Eurosport de Giro verplaatst voor de damesfinale in Roland Garros, daar kan ik nog inkomen, maar dat ze dan de uitgestelde uitzending laten voorafgaan door een nieuwsflash waarin o.m. de overwinning van Dowsett reeds wordt aangekondigd is werkelijk van de pot gerukt! Imbecielen! (Sporza)

Alex Dowsett (Maldon, 3 oktober 1988) is een Engels baan- en wegwielrenner die anno 2019 rijdt voor Team Katjoesja Alpecin.
Als junior werd Dowsett al tweemaal nationaal kampioen tijdrijden en behaalde hij in 2006, samen met Jonathan Bellis, Steven Burke en Peter Kennaugh, de bronzen medaille op het wereldkampioenschap ploegenachtervolging. Als belofterenner werd hij zowel nationaal als Europees kampioen. Daarnaast werd hij in 2010 tweede in de tijdrit op de Gemenebestspelen en won hij die wedstrijd in 2014.
Ook als eliterenner werd Dowsett tweemaal nationaal kampioen tijdrijden. In de Ronde van Italië van 2013 schreef hij de achtste etappe, een lange individuele tijdrit, op zijn naam.
Op 2 mei 2015 verbeterde Dowsett het werelduurrecord van Rohan Dennis met 433 meter. Twee maanden later verloor Dowsett dit record aan zijn landgenoot Bradley Wiggins. (Wikipedia)

In 2019 is hij opnieuw Brits kampioen tijdrijden geworden. Het was nochtans nipt want John Archibald van Ribble Pro Cycling eindigde op 6 seconden. Steve Cummings (Dimension Data) eindigde op 27 seconden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.