Atom Heart Mother is een studioalbum uit 1970 van de Britse progressieve rockband Pink Floyd. Het album werd geproduceerd door Norman Smith en als technicus was Alan Parsons verantwoordelijk. De groep werkte voor dit album nauw samen met de Schotse componist Ron Geesin.

Het album werd vernoemd naar het titelnummer, dat eigenlijk “The Amazing Pudding” zou heten. Een krantenartikel onder de titel Nuclear drive for woman’s heart inspireerde echter de bandleden tot de nieuwe titel. Het titelnummer “Atom Heart Mother” werd opgenomen in EMI‘s Abbey Road Studios te Londen.

De albumhoes toont een koe in een weiland, zonder enige tekst of andere aanwijzingen. Omdat Pink Floyd vrijelijk wilde experimenteren met allerlei soorten muziek, zonder geassocieerd te worden met een specifieke stijl of imago zochten ze een neutraal hoesontwerp. Storm Thorgerson, geïnspireerd door Andy Warhols koeienbehang, zei later dat hij eenvoudig een stukje het platteland inreed, en het eerste ding fotografeerde dat hij zag. De naam van de koe is Lulubelle III.

Hoewel het album in het Verenigd Koninkrijk een nummer 1-positie behaalde, kwam er vanuit de pers nogal veel kritiek. David Gilmour, Roger Waters en Nick Mason gaven later zelf ook kritiek op hun werk, maar ikzelf blijf het een fantastische elpee vinden. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.