Vandaag is het ook al 65 jaar geleden dat de cajun-artiest Iry LeJeune is overleden.

Iry LeJeune (soms veramerikaniseerd tot LeJune) was de populairste cajunmuzikant na de Tweede Wereldoorlog, maar hij heeft slechts de tijd gehad om twee elpees te maken op het Goldband-label van Eddy Shuler, aangezien hij in 1955 werd aangereden toen hij langs de kant van de weg een band aan het vervangen was. Zijn zoontje Eddie (1951-2001) was toen nog geen vijf jaar oud, maar zou later toch uitgroeien tot een even vaardig accordeonist.
Twee van zijn (Iry’s dus) grootste hits waren “Lacassine Special” en “Bayou pon pon special”, een variante op “Bayou pom pom one step” van zijn moeder Angelas, dat een generatie eerder al een succesnummer was in de cajun gemeenschap.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.