De Ecuadoriaan Jonathan Caicedo (foto Nuestrociclismo via Wikipedia) wint voor thuisrijder Giovanni Visconti, als enige overlevenden van een vroege vlucht, de etappe op de Etna in de Giro, maar hoe zuur is het als je de roze trui als bijzonder zoet toetje met enkele honderdsten mist? Joao Almeida zag immers af bij de beesten, maar de 22-jarige Portugees vocht tot op de streep voor zijn klassement. Met succes, want na een paars en wit dagje volgt morgen een hoofdstuk in de roze trui. Harm Vanhoucke (Lotto-Soudal) klauterde naar de derde plek in de daguitslag en de vijfde in het klassement. De etappe op de Etna heeft alleszins brokken gemaakt in de Giro. Geraint Thomas kwam ten val en verloor meer dan twaalf minuten. Ook Simon Yates kreeg met meer dan vier minuten een pak slaag. (Sporza)

In 2014 werd Jonathan Kléver Caicedo Cepeda (Carchi28 april 1993) nationaal kampioen tijdrijden door het ruim 31 kilometer lange parcours rond Ibarra ruim een minuut sneller af te leggen dan Segundo Navarrete. Een jaar later werd hij continentaal kampioen op de weg door in een sprint-à-deux Brayan Ramírez te verslaan. Aan het eind van dat jaar won hij de laatste etappe van de Ronde van Costa Rica door solo als eerste over de finish te komen.

In 2019 domineerde hij het Ecuadoriaanse kampioenschap op de weg. Hij begon het kampioenschap met een ruime overwinning op de tijdrit, waarbij hij bijna twee minuten sneller was dan de nummer twee, Segundo Navarrete. Een dag later won hij tevens de wegrit. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.