De Britse actrice Kate Winslet (foto Wikipedia) wordt ook al 45 jaar vandaag. Zij is één van die actrices van de jongere generatie (sic) die ik wel kan appreciëren, maar die ik niet uit elkaar kan houden. Was zij dat in “Titanic” b.v.? (*) Dat zal wel grotendeels aan mij liggen, maar dat had je vroeger toch niet met Brigitte Bardot, Sophia Loren of Liz Taylor. Nee toch?

Winslets carrière begon in 1991 met een optreden in een aflevering van Dark Season, een sciencefiction televisieserie van BBC One. In 1994 maakte haar filmcarrière een sprong toen ze haar eerste hoofdrol speelde in Heavenly Creatures van Peter Jackson. Idem dito een jaar later voor Sense and Sensibility. Director Ang Lee originally was considering Kate Winslet only for the smaller part of Lucy Steele, even though she really wanted to play Marianne. When Winslet arrived at her audition, she pretended that her agent had sent her to read for Marianne, and her reading won her the role.

Feeling self-conscious about herself, Kate Winslet was skipping meals in an attempt to lose weight. Emma Thompson noticed and told her: “Losing weight is absolutely wrong for the part, and absolutely wrong for you.” Thompson gave Winslet a copy of ‘The Beauty Myth’, encouraging her to embrace her body. Winslet has since credited Thompson as having a major influence in her life, and the two are extremely close friends to this day.

Sindsdien speelde ze in verschillende films (dat zal wel!), waaronder de succesvolle film Titanic uit 1997, die elf Oscars won. Winslet zelf werd in totaal zes keer genomineerd voor een Oscar. Ze is de jongste actrice die zes Oscarnominaties op haar naam heeft staan.

In 2001 nam Winslet de single What If op. Deze is opgenomen voor de soundtrack van de film Christmas Carol: The Movie. Dit nummer stond zowel in Engeland als in Nederland en België geruime tijd in de top 40. Winslet heeft echter aangegeven dat dit een eenmalig uitstapje was. Ze is niet van plan een zangcarrière te beginnen. Dat ze kan zingen bewees ze trouwens ook in Heavenly Creatures, waar ze zelf een passage uit “Sono Andante” van Puccini (uit La Bohème) ten gehore brengt.

Op 11 januari 2009 was Winslet de grote winnares bij de Golden Globes; ze won de prijs voor “Beste Vrouwelijke Hoofdrol in een Dramafilm” voor Revolutionary Road en voor “Beste Vrouwelijke Bijrol” voor The Reader. Elf dagen later werd ze voor haar rol in The Reader genomineerd voor een Oscar voor beste actrice. Dit betekende voor de actrice haar zesde Oscarnominatie. Op 22 februari nam ze deze Oscar ook daadwerkelijk in ontvangst.

In 2011 Kate Winslet played with Jude Law in Contagion (Steven Soderbergh). Previously they played brother and sister in “The Holiday” (2006). They’ve also appeared together in “All the King’s Men” (2006) where Winslet plays Law’s love interest.

Op 22 november 1998 trouwde ze met assistent-regisseur Jim Threapleton, met wie ze op 12 oktober 2000 een dochter kreeg. In 2001 strandde haar huwelijk met Threapleton en begon ze een relatie met regisseur Sam Mendes. Winslet en Mendes trouwden op 24 mei 2003 en later dat jaar kregen ze een zoon. Op 15 maart 2010 werd bekend dat de twee uit elkaar waren gegaan. In december 2012 trouwde ze met Ned Rocknroll. Ook uit dit huwelijk volgde een zoon. In 2019 Richard Branson’s nephew, 41, has changed his name from Ned Rocknroll back to Edward Abel Smith as ‘he wants to set an example’ alongside not wanting to embarrass his son. (Wikipedia)

(*) Toch wel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.