De tienjarige Elvis Presley zingt de country-klassieker (tearjerker) “Old Shep” op een amateurconcours van de Mississippi-Alabama Dairy Show. Hij wordt tweede en mag hiervoor aan de kassa vijf dollar gaan afhalen. Op bovenstaande foto is Elvis het kneusje met de bril. (*)

Als tienjarige zong ik op een “crochetwedstrijd” van de Chiro “Och was ik maar” en daarmee werd ik winnaar. Ik weet niet meer wat ik als prijs mocht ontvangen, maar alleszins heb ik later niet helemaal hetzelfde parcours afgelegd als mijn Amerikaanse collega…
Alle gekheid op een stokje, het belang van deze mededeling zit vooral in het feit dat het gekozen nummer “Old Shep” betrof, het lievelingsnummer van zijn moeder. Enkele jaren later zou Elvis zogezegd dit nummer ook opnemen in de Sun Studio’s (weliswaar tegen betaling, waarmee ik bedoel: hij moest ervoor betalen; hijzelf werd niet betaald) als verjaardagsgeschenk voor zijn moeder. En dan vertelt men daarbij dat hij op die manier werd ontdekt door Sam Phillips.
In deze stadslegende zijn echter twee fouten geslopen. Ten eerste, hij nam niet “Old Shep” op, maar “My happiness” en ten tweede, die passage (als gewone “klant”) is totaal onopgemerkt voorbijgegaan. Het is pas twee jaar later dat hij echt auditie gaat doen bij Sun Records. En ook dan dreigt het nog verkeerd te lopen, maar dan… Enfin, lees hier maar verder.

Ronny De Schepper

(*) Volgens On this day werd hij zelfs slechts vijfde! Het stemt tot nadenken hoe het met mijn “carrière” dan toch nog kon fout lopen. :-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.