Søren Kragh Andersen (foto Jean-Pierre Verstraete) heeft zijn blakende Tourvorm ook in de BinckBank Tour geshowd met een knaltijd in de tijdrit op de Slingerberg in Riemst. De Deen was zes seconden sneller dan de Zwitserse tijdritgrootmeester Stefan Küng, op het WK nog goed voor brons. Derde was de jonge Stefan Bissegger, een landgenoot van Küng. Andersens landgenoot Mads Pedersen eindigde vierde en gaat als leider de slotrit in. (Sporza)

Belangrijkste overwinningen
2011
2e etappe deel B Tour du Pays de Vaud, junioren
Deens kampioen ploegentijdrit (met Casper von Folsach, Rasmus Lund en Emil Vinjebo)
3e etappe deel B Trofeo Karlsberg
2012
3e etappe Vredeskoers, junioren
Proloog Tour du Pays de Vaud
1e etappe Rothaus Regio-Tour (ploegentijdrit)
Puntenklassement Rothaus Regio-Tour
2014
Deens kampioen tijdrijden, beloften
Jongerenklassement Ronde van het Taihu-meer
2015
1e en 2e etappe (ploegentijdrit) ZLM Tour
Eindklassement ZLM Tour
Hadeland GP
Bergklassement Paris-Arras Tour
4e etappe Tour des Fjords
Proloog en 3e etappe Ronde van de Toekomst
2016
Jongerenklassement Ronde van Qatar
2017
3e etappe Ronde van Oman
Met Sunweb wereldkampioen ploegentijdrit in Bergen (Wikipedia)
2018
In de koninginnenrit van de Ronde van Zwitserland met o.a. de Furkapass en de Klausenpass bleek Kragh Andersen (Middelfart, 10 augustus 1994) de sterkste van de vluchters. In de achtergrond kwam het peloton nog akelig dicht. Niemand raakte echter nog voorbij Kragh Andersen.

Later op het seizoen heeft hij de vernieuwde Parijs-Tours gewonnen. De Deen was vorig jaar al tweede, maar was dit jaar de slimste van een groepje van drie. Hij reed in de slotfase weg van Niki Terpstra (Quick-Step Floors), die misschien wel de sterkste was, maar die liet liever Andersen wegrijden dan met Benoît Cosnefroy (AG2R) naar de meet te gaan. De Fransman weigerde immers mee te werken omdat Oliver Naesen in de achtervolgende groep zat. Parijs-Tours is nu ook op de kar van de onverharde wegen gesprongen en het dient gezegd: het wedstrijdverloop heeft er veel baat bij gehad. Anderzijds dient te worden toegegeven dat toch wel veel kanshebbers werden uitgeteld door bandbreuken (Philippe Gilbert en Tiesj Benoot o.a.).

In 2020 heeft hij zich verrassend tot winnaar van de tijdrit in Parijs-Nice gekroond. Hij was vijf tellen sneller dan Maximilian Schachmann, derde was Kasper Asgreen, Thomas De Gendt werd vierde, Pello Bilbao vijfde en Victor Campenaerts werd zesde. Na de corona-lockdown heeft hij zowel de veertiende als de negentiende rit gewonnen in de Tour de France. (Sporza)

Samen met Tiesj Benoot op de Teide

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.