Vandaag is het precies vijftig jaar geleden dat de Engelse zanger Donovan trouwde met Linda Lawrence (foto Dirk Herbert via Wikipedia). Zij had toen al een kind (Julian) van Brian Jones en er zouden er nog twee volgen (Astrella Celeste en Oriole Nebula) met Donovan zelf. En wat is het strafste van heel het verhaal? Ze zijn nog altijd samen!

Donovan was mijn groot idool in de jaren zestig, méér dan The Beatles en méér dan Rik Van Looy – om maar te zeggen. Maar in 1970 begon de liefde te verwateren. “Barabajagal” vond ik maar niks en ook de andere singles die hij uitbracht konden mij niet meer bekoren. In 1971 zou Rod Stewart met de dubbele hitsingle “Maggie May” en “Reason to believe” dan ook de vrijgekomen plaats innemen. Dat huwelijk is mij destijds dan ook gewoon voorbijgegaan.

Nochtans had ik al moeten weten dat hij “Sunshine Superman” aan haar had opgedragen, maar – zoals hij later zou verklaren – “eigenlijk zit Linda in àl mijn liedjes”. Toch liep het in het begin niet van een leien dakje. Ze verbrak na een eerste ontmoeting met Donovan achter de schermen van het TV-programma “Ready Steady Go” weliswaar haar relatie met Brian Jones, maar toen Don haar korte tijd later al ten huwelijk vroeg, schrok ze terug voor deze beslissing en vertrok tijdelijk naar de VS. Daar begon ze zowaar een verhouding met een ander jong gestorven rock-idool, Gram Parsons.

Na een paar jaar (maar nog vóór de dood van Parsons) keerde ze terug naar Engeland, waar ze opnieuw in contact kwam met Donovan, die ondertussen reeds twee kinderen had bij ene Enid Karl (Donovan Leitch jr. en Ione Skye). Hij was evenwel niet met haar getrouwd en trouwde dan ook korte tijd nadien met Linda. Ze gingen in Ierland wonen en Donovan adopteerde Julian. Zijn eigen kinderen bij Enid Karl gingen met hun moeder naar de VS.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.