Ik veronderstel dat dit de première was van de film in Temse. Op Wikipedia lees ik dat deze film die in de VS op 15 december 1939 in première was gegaan, pas op 3 maart 1949 voor het eerst in Nederland was te zien. Dan zat Temse toch vrij dicht op de actualiteit moet ik zeggen.

Zelf was ik nog niet geboren, het zou dus nog tot 1954 duren vooraleer ik een film in de bioscoop zou gaan bekijken (dat was “Feuerwerk” met Lilli Palmer, maar in welke bioscoop precies, de Roxy, de Scala of den British, dat weet ik niet meer). Ik heb ook eens uitgerekend of ik eventueel een vrucht zou kunnen zijn van de passionele liefde tussen Scarlet O’Hara en Rhett Butler (nageacteerd door mijn ouders dan), maar ook dat moet ik helaas ontkennen: ik ben meer dan een jaar later geboren. Ik neem aan dat het succes van “Gone with the wind” wel zo groot was dat de film een paar weken op de affiche bleef staan, maar vier maanden zou toch wel erg lang zijn!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.