Het is vandaag 45 jaar geleden dat Mark Frechette omkwam in de gevangenis “omdat er in de workout een gewicht op hem terecht kwam”. Oe! Spannend! Maar wie is Mark Frechette? (foto WP:NFCC#4 via Wikipedia)

Mark Frechette was de hoofdvertolker in “Zabriskie Point” van Michelangelo Antonioni (1912-2007) uit 1970, de drugfilm bij uitstek, mede dankzij de aanwending van de muziek van Pink Floyd. Frechette (°4/12/1947) gaf zijn honorarium aan een commune en “moest” nadien een bankoverval plegen om weer aan geld te geraken. Drie jaar later wordt hij opnieuw gevat bij een bankoverval (in beide gevallen viel er een dode), ook weer in Boston, en werd hij tot vijftien jaar cel veroordeeld. Hij stierf op 27/9/1975 door een “ongeluk” in de gevangenis: bij een workout kwam een gewicht op zijn lichaam terecht…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.