Op zijn 16de bouwde Siebe Henstra (Oosterbeek, 1958) zijn eerste klavecimbel en direct na de middelbare school studeerde hij klavecimbel bij Ton Koopman en Gustav Leonhardt in Amsterdam (foto YouTube)

Daarna maakte hij als continuospeler deel uit van vele kamermuziekensembles en kamerorkesten, onder meer de Nederlandse Bachvereniging, het Orkest van de Achttiende Eeuw, het Leonhardt Consort, La Petite Bande, het Ricercar Consort, Tokyo Baroque en zelfs het Koninklijk Concertgebouworkest. Onder leiding van dirigenten als Gustav Leonhardt, Frans Brüggen en Jos van Veldhoven werkte hij mee aan talloze CD-, radio-, TV-, plaat- en operaproducties en als hoofdvakdocent klavecimbel is hij sinds 1988 verbonden aan het Utrechts Conservatorium. Hij wordt ook geregeld gevraagd als jurylid bij diverse concoursen. Ikzelf hoorde en zag hem aan het werk tijdens het “Muzikaal Kerkenpad” van het Festival van Vlaanderen met “swingende” klavecimbelmuziek van Portugese componisten uit de 16de, 17de en 18de eeuw.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.