De Bulgaarse pianist Boyan Vodenitcharov verraste het traditionele publiek, toen hij bij het behalen van zijn 3de plaats in de Elisabethwedstrijd 1983 verklaarde dat hij ook wel eens jazz durfde spelen.

In het Gentse Museum voor Sierkunst speelde hij op 17 september 1994 in het kader van Acht Aktueel uitsluitend werk van hedendaagse Bulgaarse componisten, waaronder hemzelf. In 1982 heeft hij trouwens een compositiewedstrijd in zijn land gewonnen. Van 1987 tot 1991 was hij ook lesgever piano aan het conservatorium van zijn geboortestad Sofia. Daarna vestigde hij zich met vrouw en kinderen in België en was hij twee jaar leraar piano en kamermuziek in Gent en vanaf 1993 geeft hij les in het Brusselse conservatorium. Hij legt zich daar ook toe op de historische uitvoeringspraktijk, vooral via de tangentenflügel. Ondertussen heeft hij niet enkel Engels en Frans geleerd, maar ook Nederlands.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.