Het is al tien jaar geleden dat Don Partridge is gestorven. Partridge werd “the king of the streetbuskers” genoemd en terecht!

Op 23 maart 1968 kwam Don Partridge de hitparade binnen met “Rosie”. Don Partridge was tot dan toe als een soort “Nikkelen Nelis” als straatzanger opgetreden. “Rosie” kende een reusachtige verkoop, maar Partridge weigerde in het commerciële circuit mee te draaien. “Ik kan evenveel verdienen op straat,” zou hij gezegd hebben. Een mooi verhaal, dacht ik, recht uit de boekskes. Tot ik een twintigtal jaren later door de Brusselse Nieuwstraat liep en plotseling oog in oog stond met… Don Partridge. Het was helemaal geen verhaal, het was de – blijkbaar niet eens zo bittere – waarheid. Op dat moment was ik immers betrokken bij de organisatie van het Feest van de Rode Vaan en ik vroeg Partridge of hij daar niet (tegen betaling uiteraard) wou optreden. Partridge wimpelde ook mijn voorstel af. “Tegen die tijd zit ik in Parijs,” zei hij. En deze keer gelóófde ik hem…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.