Ploegleider Allan Peiper (foto PDM88 via Wikipedia) wordt terecht ook betrokken in de hulde die Tadej Pogacar te beurt valt na zijn Tourzege. Daarbij legt men er vaak de nadruk op dat Peiper is moeten terugkeren “uit een diep dal”. Daarmee verwijst men dan meestal naar zijn gevecht tegen kanker, maar volgens mij is dit ook sociaal het geval, al wordt er daarover nooit gesproken…

Zo herinner ik mij een aantal jaren geleden dat ik Peiper tegen kwam tijdens de braderie in de Lange Violettestraat in Gent. Daar was hij verkoper in een hotdogkraam. Ik denk dat op dat moment niemand nog ooit geloofde in een comeback in het peloton!

Als jong wielrenner zakte Allan Peiper (Alexandria26 april 1960) naar onze kontreien af, waar hij werd opgevangen door de familie Planckaert. Daarna was hij profwielrenner van 1983 tot en met 1993. Hij was een sterk tijdrijder en won vele prologen. Na zijn wielercarrière was hij blijkbaar een tijdje op de dool tot hij een kans kreeg als ploegleider bij de Davitamon-Lotto ploeg. Sinds 2007 werkte hij voor Team Mobile. Door het feit dat Team HTC-High Road in 2012 stopte werd hij Director of Competition bij Garmin-Sharp. Na een jaar bij Garmin werkt hij vanaf 1 januari 2013 voor BMC Racing Team als Performance Manager. Toen BMC uit het peloton verdween, stapte hij over naar UAE. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.