John Degenkolb (bovenstaande foto: Jean-Pierre Verstraete; onderstaande foto’s: Erik Westerlinck) heeft de 3e etappe in de Ronde van Luxemburg op zijn naam geschreven. De renner van Lotto-Soudal, die als eerste pechvogel de Tour moest verlaten, was in Schifflange de snelste in de sprint van het peloton. Voor Degenkolb is het zijn eerste zege bij Lotto-Soudal. (Sporza)

John Degenkolb (Gera, 7 januari 1989) is een Duits wielrenner. Hij won de klassiekers Parijs-Roubaix, Milaan-San Remo, Gent-Wevelgem en Parijs-Tours, evenals etappes in de Tour, de Giro en de Vuelta.

RVV 2018 (192) - kopie


Op 19 januari 2016 werd Degenkolb, samen met zijn ploegmaten Ramon Sinkeldam, Max Walscheid, Warren Barguil, Chad Haga en Frederik Ludvigsson aangereden tijdens de winterstage in Calpe. Enkel Soren Kragh Andersen kwam er zonder kleerscheuren van af. Degenkolb verloor hier bijna zijn linkerwijsvinger. Verder kreeg hij ook nog hechtingen aan dijen, onderarm en lip. Sindsdien is hij nog steeds op zoek naar zijn vroegere vormpeil.

Op 15 juli 2018 was het dan zo ver: met Greg Van Avermaet op een tweede plaats en Yves Lampaert op een derde in de kasseirit in de Tour moest het dus al een straffe zijn die winnaar was om daarmee te kunnen leven! Maar wie zou het John Degenkolb misgunnen? Na wat de man heeft meegemaakt dacht niemand nog dat hij ooit opnieuw aan de top zou staan.

Ronny De Schepper

John Degenkolb kan het best vinden met Ine Beyens (wie niet?) aan de start van de E3-Prijs 2023 (foto Jean-Pierre Verstraete)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.