Frankie Avalon werd geboren in Philadelphia (Pennsylvania) als Francis Thomas Avallone en begon al op twaalfjarige leeftijd met zijn televisieoptredens, in eerste instantie omdat hij goed trompet speelde.

62 frankie avalon

Zeven jaar later, in de jaren vijftig, werd hij een tieneridool. Hij stond echter wel symbool voor de “verloedering” van rock’n’roll. Niet toevallig was hij het (samen met Jimmy Clanton) die werd ingehuurd de tournee verder te zetten nadat Buddy Holly, Ritchie Valens en the Big Bopper waren omgekomen op the day the music died.
Zijn beroemdste lied was Venus, maar ook Why scoorde hoog. In de jaren zestig werd hij bekend door zijn rollen in verscheidene strandfilms, waarin hij samen met Annette Funicello de hoofdrol speelde.
In 1977 zong hij in “Grease” het nummer “Beauty School Dropout”. Hij speelde ook zichzelf in een andere film (“Casino”) in 1995.
Zowel de Amerikaanse als de Nederlandse Wikipedia vermelden dat hij in 2009 optrad in American Idol, maar er staat niet bij of dit een gastoptreden was of dat hij werkelijk zo laag was gezonken dat hij déélnam aan deze wedstrijd…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.