Miguel Angel Lopez (foto Youkeys via Wikipedia) heeft de koninginnenrit van deze Tour gewonnen. Na een spektakelstuk op de Col de la Loze finishte hij voor gele trui Roglic. Die liep dan weer wat verder uit op Pogacar. (Sporza)

Miguel Ángel López Moreno (Pesca4 februari 1994) stak als tweedejaars belofte voor het eerst zijn neus aan het venster in 2014. In Zuid-Amerika won hij onder andere de vierde etappe en het eindklassement van de Ronde van Colombia U23. In augustus maakte hij de oversteek naar Europa, en nam deel aan de Ronde van de Toekomst. In deze prestigieuze ronde nam hij dankzij een derde plek in etappe vier de leiderstrui over van de Deen Asbjørn Kragh Andersen. Dankzij winst in de zesde rit wist hij de eindzege veilig te stellen. Hij ging in de eindstand de Australiër Robert Power met dertig seconden vooraf. Aleksej Rybalkin uit Rusland werd derde op ruim veertig seconden.

Dankzij deze goede resultaten kreeg hij aandacht van verschillende teams uit de UCI World Tour. Het was uiteindelijk het Kazachse Astana Pro Team dat hem per 1 januari 2015 inlijfde.

In 2016 schreef López de Ronde van Zwitserland op zijn naam. In de Ronde van Spanje, zijn eerste grote ronde, kwam hij tijdens de derde etappe hard ten val en liep daarbij drie gebroken tanden op. Hij gaf op in de zesde etappe. Een maand later schreef hij Milaan-Turijn op zijn naam.

In de Ronde van Spanje 2017 won López twee etappes, waaronder de etappe naar de Calor Alto. In de Ronde van Italië 2018 behaalde hij het podium door als 3e te eindigen. Het leverde hem tevens de jongerentrui op. In de Ronde van Spanje 2018 werd López eveneens 3e.

In 2020 heeft hij Astana een knappe zege bezorgd in de Ronde van Algarve. De Colombiaan zegevierde in de voorlaatste etappe, een stevige bergetappe. Met een snedige versnelling in de slotkilometer hield hij Dan Martin (Israel Start-Up Nation) achter zich. Remco Evenepoel werd derde, behield zijn leiderstrui al komt Martin nu in dezelfde tijd en naderde Lopez tot op één seconde. Na de slottijdrit zouden Evenepoel en Lopez hun plaats behouden. Schachmann werd tweede i.p.v. Martin. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.