Tien jaar geleden viel mijn oog op het volgende artikel in mijn krant: “Biljarter sterft met keu in de hand”. De titel moet je wel niet te letterlijk nemen, maar uit de inleiding wordt duidelijk wat wordt bedoeld: “‘Als ik sterf, dan liefst tijdens het biljarten’, zei Jozef Van Der Meersch. Woensdag werd de 78-jarige Sint-Niklazenaar onwel met de keu in de hand. Hij overleed later in het ziekenhuis. ‘Hij had op geen betere manier kunnen gaan’, troost zijn weduwe zich.”
Dat deed me denken aan een stukje uit mijn televisierubriek “Hebjetgezien” in het gewestelijke weekblad De Voorpost, meer dan dertig jaar geleden…

(de titel en de inleiding zijn verloren gegaan)
Hetzelfde geldt ongeveer voor Olivia Newton-John en Abba, zij het dan wel op een lager niveau. Ik vind het niet slecht wat deze mensen presteren, “goede commerciële producten” zoals men dat noemt, maar sunlightzeep is dat ook volgens Natalie Wood (en als ik haar bekijk, geloof ik dat graag). Dat in de met (super-)sterren overladen show als gastvedette bovendien nog Andy Gibb moest verschijnen, ruikt verdacht naar Robert Stigwood…
Hoe zal het Abba en Olijfje binnen tien, twintig jaar vergaan? Zullen zij dan ook in een onooglijk feuilletonnetje een gastrolletje vervullen zoals Tommy Sands, Fabian, Troy Donahue en Vic Damone deze week in “De Hardy’s en Nancy Drew”? Een snertfeuilleton dat evenwel niet kan verhinderen dat Shaun Cassidy’s ster rijst aan ’t firmament. Jawadde!
Wie zelfs geen rolletje meer kan vervullen in dergelijke ondingen, dat is Bing Crosby. Toch kregen we hem deze week nog eens te zien in een nieuwe reeks “Sterren en hun hobby’s”, waarin hij vertelde over zijn hobby (golf) die hem zijn leven zou kosten… Inderdaad, Bing stierf op 74-jarige leeftijd aan een hartaanval tijdens een partijtje golf.
Bing tijdens een golfwedstrijd, Boontje aan zijn schrijftafel… Gelukkige mensen! Een hartaanval terwijl ik “Hebjetgezien” aan het schrijven ben, dat moet zowat mijn ideale dood zijn.

Jan Segers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.