Twintig jaar geleden werd in Sydney de Canadees Simon Whitfield de eerste Olympische kampioen triathlon.

Zijn landgenoot Alcide is uiteraard fier: “L’athlète de Kingston a devancé l’Allemand Stephan Vuckovic et le Tchèque Jan Rehula. Après 1500 mètres de natation dans la baie de Sydney, puis 40 km de vélo sur six tours d’un circuit longeant l’opéra, les concurrents devaient terminer par 10 km de course à pied. C’est la première fois que cette épreuve est officiellement présentée aux Jeux olympiques. Cette victoire survient au deuxième jour des compétitions.”
Uit de commentaar van Alcide kan men meteen afleiden dat het op de Olympische Spelen uiteraard niet om een Iron Man gaat, integendeel men beperkt zich tot een kwarttriathlon, de kortste afstand als men de niet officieel erkende “sprinttriathlon” niet meetelt. Dit alles natuurlijk met het oog op een rechtstreekse televisieuitzending en ook wel om het voor de toeschouwers ter plaatse wat spannender te maken.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.