Michael Gogl (foto Jérémy Günther Heinz Jähnick via Wikipedia) is een Oostenrijks wielrenner die sinds 2020 rijdt voor NTT Pro Cycling .

Michael Gogl (Gmunden4 november 1993) was oorspronkelijk een skiër, die er evenwel niet in slaagde om door te dringen tot de nationale selectie. Daarom schakelde hij over op wielrennen en kijk, namens een Oostenrijkse selectie mocht hij deelnemen aan de Ronde van de Toekomst in 2014. Hij werd vierde in de tweede etappe. In 2015 wist Gogl de eerste editie van de GP Laguna te winnen door zijn medevluchters Seid Lizde en Simone Petilli achter zich te laten. Naast skiën en wielrennen bekwaamde Gogl zich ook nog in het bespelen van de cello.

Na een stage werd Gogl in 2016 prof bij Tinkoff. Zijn debuut voor de Russische formatie maakte hij januari in de Tour Down Under, waar hij op de twintigste plaats in het jongerenklassement eindigde. Op het Oostenrijks kampioenschap in juni kwam hij het dichtst bij een zege: enkel Matthias Brändle en Gregor Mühlberger eindigde voor hem. Zijn seizoen sloot hij door in de Ronde van Lombardije op plek 35 te eindigen. Omdat zijn ploeg er aan het eind van 2016 mee stopte, moest Gogl op zoek naar een nieuwe ploeg. Drie dagen na zijn elfde plek op het Europese kampioenschap werd bekend dat de Oostenrijker een contract had getekend bij Trek-Segafredo.

Zijn debuut voor de Amerikaanse ploeg maakte Gogl in de Ronde van Dubai. In die vijfdaagse etappekoers, waar vanwege storm één etappe werd afgelast, finishte hij geen enkele keer bij de beste honderd renners. In april werd hij echter wel achtste in de Amstel Gold Race! (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.