Het is vandaag zestig jaar geleden dat Rik Van Looy wereldkampioen werd op de Sachsenring (DDR).

73 Ronny Van Looy

Als grote Rik Van Looy-supporter (zie foto) mag ik natuurlijk zeker niet nalaten dit te vermelden, maar tegelijk moet ik er in alle eerlijkheid aan toevoegen dat ik destijds heb geweend, niet van vreugde, maar van verdriet!
Ik was toen immers nog maar acht jaar en zoals alle kinderen wellicht had ik toen nog geen eigen mening, maar volgde ik die van mijn vader en die was toen een supporter van Rik Van Steenbergen. Nog datzelfde jaar zou ik van mening veranderen, want ik herinner me dat het jaar daarop, toen de Keizer van Herentals zijn titel verlengde in Bern, ik wel al volop aan het juichen en het vieren was. Ook mijn vader draaide toen al stilaan bij, geloof ik, al belette hem dat niet om mij twee jaar later een klinkende oorvijg te geven omdat ik met een overbuur verbaal in de clinch ging over de fameuze sprint van Ronse

Een gedachte over “Zestig jaar geleden: Rik Van Looy wordt wereldkampioen op de Sachsenring (DDR)

  1. Na alle tegenslag in de voorgaande WKs was dit een verlossing voor de Keizer. Zijn machtssprint vind ik vergelijkbaar met die van Saronni in Goodwood in 1982. Ze stonden niet op de foto.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.