Tim Merlier (foto Jérémy Gunther Heinz Jähnick via Wikipedia) heeft de zesde etappe in de Tirreno op zijn naam geschreven. De Belgische kampioen leverde een perfecte sprint af en hield topspurters Fernando Gaviria en Pascal Ackermann af om zijn eerste WorldTour-zege binnen te rijven. (Sporza)

Tim Merlier (Kortrijk30 oktober 1992) werd in 2010 Belgisch kampioen veldrijden bij de junioren door op de omloop in Oostmalle topfavoriet Laurens Sweeck achter te laten in de laatste ronde.

Ook op de weg liet hij zich gelden. Zo won hij in 2016 de Grote Prijs Stad Zottegem. In 2018 won hij de 3e en 5e etappe Ronde van Denemarken en in 2019 won hij de Elfstedenronde, werd hij Belgisch kampioen op de weg, won hij met zijn ploeg Corendon de proloog (TTT), de 1e en 4e etappe van de Ronde van de Elzas en ook nog de 5e etappe Ronde van Denemarken.[Wikipedia]

In 2020 heeft hij de slotetappe van de Ronde van Antalya (2.1) gewonnen. In zijn Belgische driekleur was hij in Turkije de beste in een massasprint. Voor Merlier was het de tweede zege als nationaal kampioen.

Na de corona-lockdown heeft hij dan de Brussels Cycling Classic op zijn erelijst gezet. De nationale kampioen was de snelste in Brussel. Net na de finish was er nog een stevige schuiver van podiummannen Davide Ballerini en Nacer Bouhanni. (Sporza)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.