Daniel Martinez (foto nuestrociclismo.com via Wikipedia) heeft zijn Tour goedgemaakt nadat hij een klassement op zijn buik kon schrijven na een val in de tweede etappe. De Colombiaanse winnaar van de Dauphiné was op de steile slotklim sterker dan de tandem van Bora-Hansgrohe: Kämna en Schachmann. Met zijn maten van EF Pro Cycling Joe Carthy en Nelson Powless speelde hij in deze rit met vuur, want het bombardement leek faliekant af te lopen. Maar de bijzonder taaie Colombiaan legde de twee Duitsers van Bora toch nog tussen zijn boterham. Bij de favorieten reden gele trui Primoz Roglic en landgenoot Tadej Pogacar Egan Bernal op meer dan een halve minuut. (Sporza)

In 2015 werd Daniel Felipe Martínez Poveda (Bogota25 april 1996) prof bij Colombia. Zijn debuut voor de ploeg maakte hij in de Grote Prijs van de Etruskische Kust, waar hij op plek 44 eindigde. Zijn eerste World Tour-wedstrijd was de Ronde van Catalonië. Hier wist hij in de eerste zes etappes niet in de top-100 te eindigen, alvorens in de zevende etappe af te stappen. In juni won Martínez het bergklassement van de Route du Sud, een Franse 2.1-koers. In de Ronde van Utah werd hij, mede door vierde te worden in de vijfde etappe, achtste in het eindklassement. In augustus nam Martínez met een Colombiaanse selectie deel aan de Ronde van de Toekomst. Hier werd hij derde in het bergklassement, achter Matvej Mamykin en Guillaume Martin. Martínez sloot zijn seizoen af met een negentiende plaats in het eindklassement van de Ronde van Abu Dhabi.

In 2016 nam Martínez deel aan onder meer Milaan-San Remo en de Ronde van Trentino, waar hij tweede in het jongerenklassement werd. In mei maakte hij zijn debuut in een grote ronde: de Ronde van Italië. Zijn beste resultaat in deze wedstrijd was plek 31 in de klimtijdrit naar Seiser Alm.

Martínez won in het seizoen van 2019 opnieuw het nationale kampioenschap op de tijdrit, net als in 2020. Na de corona-lockdown heeft hij dat jaar ook het Critérium du Dauphiné gewonnen nadat de voorbestemde eindwinnaar Primoz Roglic ten val kwam en paste voor de slotrit. Hierdoor kwam het geel virtueel om de schouders van Thibaut Pinot te hangen. De kopman van Groupama-FdJ werd onder druk gezet door Miguel Angel Lopez, Tadej Pogacar en vooral Daniel Felipe Martinez, die vanuit een achtervolgende groep de sprong maakte naar het leidersduo Alaphilippe-Sivakov. Ook de Amerikaan Sepp Kuss kon de oversteek maken, hij zou later op machtige wijze naar de dagzege rijden. Maar de hoofdprijs ging dus naar EF Pro Cycling. In een secondespel hield Martinez immers het groepje met Pinot van zich af.  (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.