Marc Hirschi (foto Jérémy Günther Heinz Jähnick via Wikipedia) is nu al dé ontdekking van deze Ronde van Frankrijk. Na een tweede en een derde plaats heeft de 22-jarige goudvis uit de kweekvijver van Team Sunweb nu in Sarran “eindelijk” de twaalfde etappe gewonnen na een solo-aanval van zo’n 30 km.

Na als junior verschillende wedstrijden te hebben gewonnen en tweemaal nationaal kampioen te zijn geworden won Hirschi in 2017 het bergklassement van de Triptyque des Monts et Châteaux. Later dat jaar werd hij nationaal kampioen tijdrijden voor beloften en won hij de Ronde van de Jura. Op het wereldkampioenschap werd hij achttiende in de tijdrit voor beloften en veertiende in de wegwedstrijd in diezelfde categorie.

Voor het seizoen 2018 maakte Hirschi de overstap naar Development Team Sunweb. In maart van dat jaar won hij de tweede etappe in de Istrian Spring Trophy. Daarna volgden nog het jongerenklassement van de Ronde van de Ain, de 2e etappe van de Grote Prijs Priessnitz Spa en de 3e etappe van de Ronde van de Elzas. Maar de hoofdschotel was toen hij eerst Europees en nadien wereldkampioen op de weg voor beloften werd. In 2019 won hij het jongerenklassement van de Ronde van Duitsland. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.