Gisteren is in Londen Diana Rigg aan kanker overleden. Ze is vooral bekend als de vrouwelijke helft van The Avengers en ook als Bond-girl (met dank aan Raymond Thielens).

Enid Diana Elizabeth Rigg werd geboren in Doncaster (Yorkshire), maar vanaf haar tweede maand tot haar achtste levensjaar woonde ze in Brits-Indië. Ze werd zoals gezegd vooral bekend door haar rol als Emma Peel in de televisieserie De Wrekers (The Avengers1965 – 1967), maar nam later in haar leven afstand van haar rol en op beurzen en andere bijeenkomsten van Wrekers-fans was zij steevast de grote afwezige. Als Bondgirl was ze te zien als contessa Tracy di Vicenzo in de Bond-film On Her Majesty’s Secret Service (1969). Dat was echter geen succes. Rigg had een hekel aan George Lazenby, de nieuwe James Bond, en weigerde met hem te spreken. Daarop deed Lazenby zijn beklag bij de regisseur. Nou, dat had-ie beter niet gedaan, want voor hun volgende vrijscène had Diana Rigg een beroep gedaan op de goeie ouwe truuk met de look…

Rigg was getrouwd met Menahem Gueffen (van juli 1973 tot september 1976) en Archibald Stirling (van maart 1982 tot 1990), een toneelproducent. Met Archie Stirling kreeg ze een dochter: de actrice Rachael Atlanta Stirling, geboren in 1977.

In 2013 verscheen ze voor het eerst in de HBO-serie Game of Thrones als Lady Olenna Tyrell. Ze speelde er de manipulatieve grootmoeder van Margaery Tyrell.

In maart 2020 werd ontdekt dat zij kanker had, waaraan zij op 82-jarige leeftijd uiteindelijk is overleden. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.