Het is vandaag zestig jaar geleden dat de Olympische Spelen van Rome officieel als beëindigd werden verklaard. Of dat dan ook al gepaard ging met een grote show, kan ik me niet meer herinneren, maar blijkbaar had men voor de laatste dag ook de finale van de tienkamp opgespaard en dat leverde deze prachtige foto op.

Als laatste proef staat traditioneel de 1500 meter op het programma en iedere sportliefhebber weet dat de atleten dan meestal ver in het rood gaan. Dit is duidelijk te merken aan de Amerikaanse overwinnaar Rafer Johnson, die de tweede, de Taiwanees Yang Chuan-Kwang, omarmt (Taiwan mocht toen nog meedoen i.p.v. de Volksrepubliek China, die nog niet erkend was door het conservatieve I.O.C.). Vriendschap komt meer voor bij tienkampers (zoals we ook onlangs nog op het wereldkampioenschap in Bejing konden zien) dan bij andere atleten (ongeveer in dezelfde verhouding als mountainbikers tegenover wegwielrenners).

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.