DE SCHARNIERREEKS is een initiatief van EPO/AKO en bevat verhalen over de gewone mens, zowel nu als in het verleden. De Scharnierboekjes zijn uitstekend gedocumenteerde stories die zich richten tot een publiek van ca. 14-jarigen en hun leraars.

De Scharnierreeks is ook kritisch. Mededelingen van westerse persagentschappen worden daarom niet zomaar voor waarheid genomen maar aan een verder onderzoek onderworpen. Daarom werd ook een beroep gedaan, op mensen die de binnen- of buitenlandse praktijken kennen en dikwijls vanuit de eerste hand verslag uitbrengen. Dit leidt tot een kritische houding bij de leerlingen en – waarom ook niet ? – bij de leerkrachten. De lessen worden zinniger, diepgaander, moderner. Alle boekjes worden voorgelegd aan de Verbeteringsraden van de vakken geschiedenis, moraal en Nederlands. Door de redactie werd er ter attentie van de leerkrachten gezorgd voor pedagogische verwerkingsmogelijkheden o.a. als instrument in het kader van projectonderwijs.
0.De verloren strijd van Gaspard
1.Tito
2.Amar, een arbeider te gast
6.Kernenergie? Nee, bedankt!
7.Wounded Knee
8.Laarzen
9.The Dreamers
10.Tango en terreur
11.Mandekking
12.Als de vaten barsten
13.Ma gaat ervan door
14.Voor een handvol ponden nr.24 van 1983

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.