De Puertoricaanse blinde zanger-gitarist José Feliciano viert vandaag zijn 75ste verjaardag…

Ook al heb ik een soort van “greatest hits”-CD in huis van deze man, dan moet ik toegeven dat mijn belangstelling voor zijn carrière al lang getaand is. Maar ik moet hem absoluut in herinnering brengen omwille van de dubbele live-elpee die in 1970 is uitgekomen. Ik zat toen op kot en heb die van iemand op band opgenomen (een procédé dat enkel de oudjes onder ons nog zullen herkennen) en tientallen keren afgespeeld. Heel zeker weet ik het niet meer, maar op deze live-elpee kunnen ook zijn versies van “Light my fire” en “Windmills of your mind” gestaan hebben, waarmee hij een hit heeft gehad in 1968 en 1969. Wat er zeker op stond was “No Dogs Allowed”, een nummer dat hij had geschreven naar aanleiding van de weigering zijn blindengeleidehond toe te laten tot Groot-Brittannië, waar hij een optreden zou geven. De strenge quarantaine-maatregelen van die tijd waren ingesteld uit angst voor hondsdolheid. In 1971 scoorde hij echter zijn grootste hit “Che sarà”, een nummer waaraan ik een hekel had en toen was de liefde voor José Feliciano uit. Maar, zoals gezegd, enkele jaren geleden heb ik mij dan toch opnieuw een CD van hem aangeschaft (met daarop, jawel, o.a. “Che sarà” maar geen “No dogs allowed”) en een paar van de recentere nummers kan ik toch wel pruimen, zoals “Samba pa ti”, “In my life”, “Jealous guy”, “The last time”… Op deze CD staat ook “Rain”, een nummer dat ook op de dubbele live-elpee stond en dat toen wellicht zelfs mijn lievelingsnummer was.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.