De Canadese crooner Michael Bublé blaast vandaag ook al 45 kaarsjes uit…

Michael Bublé werd geboren in Brits-Columbia. Tijdens zijn jeugd luisterde hij veel naar zijn opa’s jazzalbums. Bublés opa bracht hem naar een talentenjacht in Vancouver, waar hij won maar later werd gediskwalificeerd omdat hij te jong was. Hij won dan maar als 17 -jarige de eerste prijs bij de Canadian Youth Talent Search.
De jaren daarna had hij een muzikale carrière die niet echt van de grond kwam. Eventjes was hij zelfs Elvis-imitator. Hij nam een paar albums op, waarvan één als cadeau voor zijn opa.
Een optreden tijdens een bedrijfsfeest zorgde echter voor Michael Bublé’s doorbraak. Tijdens dit feest gaf hij immers een cd aan een kennis van de voormalige Minister President van Canada Brian Mulroney, waarna Bublé werd uitgenodigd als zanger op de bruiloft van Mulroney’s dochter in 2000. Daar zong hij o.m. het nummer Mack the Knife van Kurt Weill. De zanger werd daar voorgesteld aan David Foster, een bekend producer, die in 2003 zijn eerste titelloze album Michael Bublé zou uitbrengen.
Op het album staan veel bekende nummers als The Way You Look Tonight (Eric Clapton) en Moondance (Van Morrison). Op het nummer How Can You Mend a Broken Heart (origineel van de Bee Gees) zingt Barry Gibb de achtergrondzang. Het album bereikte de platina status en the rest is history, zoals men dan zegt…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.