De Gentse zangeres Hannelore Muyllaert viert vandaag haar 45ste verjaardag…

Sedert enkele jaren vervangt Hannelore Muyllaert Soetkin Baptist bij Ishtar, je weet wel de groep die met “O Julissi” in 2008 Vlaanderen vertegenwoordigde op het Eurovisie-Songfestival. Met Ishtar brengt Hannelore Europese liefdesliederen (Servisch, Hongaars, Kroatisch…). Na een succesvolle “Kersttournee” in 2010 groeide het idee een CD te maken met Europese Kerstliederen. Die CD werd in juli opgenomen om rond deze tijd te worden uitgebracht. Meer info kan u vinden op http://www.ishtar.be.
Als Les Deux Indécis heeft Hannelore met haar partner Pieter Smout (foto) een CD rond Boris Vian opgenomen.
Hannelore Muyllaert hield ons in een Activia-reclamespot ooit op de hoogte van de transit in haar darmen, maar veel belangrijker was dat ze ook in de huid van Marlene Dietrich is gekropen. Alhoewel Hannelore een wat men noemt “klassieke” opleiding heeft genoten, wil ze dus duidelijk ook buiten het klassieke circuit haar weg zoeken. “Ik zong graag en toen opera-lerares Erika Pauwels dat merkte, heeft ze mij in die richting gestimuleerd. Ik heb daar zeker geen spijt van. Met een klassieke opleiding kan je alle kanten uit. Omgekeerd is dat niet het geval. Als je begint met jazz te zingen, kan je nadien niet meer overschakelen naar klassiek. En als ik afgestudeerd ben, zal ik op zijn minst een diploma om les te geven op zak hebben.”
“Ook al hoop ik dit niet te moeten gebruiken,”
voegt ze er onmiddellijk aan toe, want ze wil wel degelijk vooral op de planken staan. Daarbij geniet het theatrale aspect van de muziek haar speciale voorkeur. Daarom heeft ze trouwens na de kandidaturen het Gentse conservatorium verlaten voor dat van Brussel, waar er volgens haar een bredere belangstelling bestaat voor muziektheater. “Ik wil jazz zingen, of cabaret, of volksmuziek. Zoiets als Patricia Beyssens bijvoorbeeld. Ik heb een tijdje geleden De zeven hoofdzonden van Kurt Weill ingestudeerd. Heerlijk was dat. Zelf verkies ik de versie van Marianne Faithfull boven die van Ute Lemper, dat zegt wel iets over mijn opvattingen over zingen, niet? Ik zing ook bij de groep Les Cerveaux Lents een mengeling van jazz en joodse klezmermuziek. In het klassieke genre ben ik gespecialiseerd in travestierollen. Mijn specialiteit is verliefde jongetjes spelen (lacht) zoals Cherubino in Le nozze di Figaro, maar dan krijg je al vlug altijd hetzelfde soort rollen toegeschoven. Dat wil ik niet. Ik wil mijn eigen liederen kiezen. De vleselijkheid van het zingen verschaft me immers een intens genot, iets wat ik mis in het gewone leven. Voor de meeste mensen bestaat het leven uit dezelfde dagelijkse routine: met de trein naar het werk en weer terug. Maar om het met een cliché te zeggen: er moet toch méér zijn dan dat?”

Ronny De Schepper

Een gedachte over “Hannelore Muyllaert wordt 45…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.