Thomas Pidcock (foto Cs-wolves via Wikipedia) heeft na de vierde en de zevende rit van de Giro Ciclistico d’Italia (vroeger beter bekend als de Baby Giro) nu ook de slotetappe op de Mortirolo gewonnen. De 21-jarige Brit van Trinity werd uiteraard ook eindwinnaar.

Thomas Pidcock (Leeds30 juli 1999) werd in 2016 Europees kampioen veldrijden bij de junioren. Drie maanden later werd hij tevens wereldkampioen in het Luxemburgse Belvaux. Hij klopte er met ruime voorsprong zijn twee landgenoten Dan Tulett en Ben Turner. In het daaropvolgende seizoen 2017-2018 maakte Pidcock de overstap naar de beloften. In zijn eerste seizoen in deze leeftijdscategorie won hij tien wedstrijden, tevens het eindklassement van de Wereldbeker en kroonde zich tot nationaal kampioen.

Ook op de weg is Pidcock succesvol. Zo won hij in 2017 Le Pavé de Roubaix, de juniorenversie van Parijs-Roubaix. In september van dat jaar werd hij ook nog wereldkampioen tijdrijden. In 2019 won hij voor de eerste keer een zware rittenkoers met veel hoogtemeters, de Tour Alsace. Twee weken later startte hij als een van de favorieten voor de eindwinst in de Tour de l’Avenir maar hij kwam in de zesde rit zwaar ten val in een afdaling bij hevige regen en moest opgeven. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.