De Fransman Nans Peters (foto Benoît Prieur via Wikimedia) bezorgde zijn ploeg AG2R met de eerste Pyreneeënrit de eerste ritzege in de Tour sinds 2017. De jonge Fransman rijdt zijn derde grote ronde en wint zijn tweede etappe, geen gek gemiddelde voor een vrijbuiter. (Sporza)

De grootouders van Nans Peters (Le Monestier-du-Percy12 maart 1994) zijn uit Nederland afkomstig. De voornaam Nans is ontleend aan een Franse televisieserie uit de jaren zeventig, Nans le Berger, waarin acteur Michel Robbe de rol van schaapsherder Nans speelde.

In 2012 won Peters de Ronde van Valromey, een belangrijke juniorenwedstrijd. Bij de beloften reed hij voor Chambéry Cyclisme Formation, de opleidingsploeg van AG2R La Mondiale. In 2017 werd hij prof bij AG2R La Mondiale. In de Ronde van Italië 2019 pakte hij als eerste Fransman sinds 1993 de witte trui als leider van het jeugdklassement. In dezelfde ronde pakte hij ook zijn eerste overwinning in de UCI World Tour, de 17e etappe. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.