De Nederlander Pascal Eenkhoorn van JumboVisma (foto Jérémy Günther Heinz Jähnick via Wikipedia) heeft de vierde en afsluitende etappe in de Internationale wielerweek Coppi e Bartali gewonnen. Hij was na een heuvelachtige rit van 166,2 kilometer de snelste van een uitgedund peloton, voor de Italiaan Diego Ulissi en de Ecuadoriaan Jhonatan Narváez. (RTV Oost)

Als junior won Pascal Eenkhoorn (Genemuiden8 februari 1997)  in 2014 het bergklassement in de Vredeskoers voor junioren. Later dat jaar werd hij, achter Sjoerd Bax, tweede in het nationale kampioenschap tijdrijden en won hij het jongerenklassement in Aubel-Thimister-La Gleize. In de wegwedstrijd voor junioren op het wereldkampioenschap eindigde hij op plek 22. In maart 2015 won hij achtereenvolgens de Grote Prijs André Noyelle en La Bernaudeau Junior. In juni werd hij, achter Marten Kooistra, tweede in het nationale kampioenschap op de weg. In de tijdrit die vier dagen later werd verreden was wederom enkel Kooistra sneller.

Als eerstejaars belofte won Eenkhoorn, samen met zijn ploeggenoten van BMC Development Team, de teamproloog in de Ronde van Berlijn. Na de vierde en laatste etappe stond Eenkhoorn bovenaan het jongerenklassement. Later dat jaar was enkel Tim Rodenburg sneller op het nationale kampioenschap tijdrijden voor beloften. Na winst in de jongerenklassementen van de Ronde van Normandië en de Ronde van Rhône-Alpes Isère in 2017 werd Eenkhoorn voor de vierde maal op rij tweede op het nationale kampioenschap tijdrijden. Ditmaal was Julius van den Berg sneller bij de beloften. Op 1 augustus werd bekend dat Eenkhoorn een driejarig contract zou gaan tekenen bij Team LottoNL-Jumbo. In september won Eenkhoorn de proloog in de Olympia’s Tour. Zijn leiderstrui wist hij in de overige vijf etappes met succes te verdedigen, waardoor hij Cees Bol opvolgde op de erelijst. In december van dat jaar werd Eenkhoorn, samen met Antwan Tolhoek en Juan José Lobato, weggestuurd van het trainingskamp van Team LottoNL-Jumbo en voor onbepaalde tijd op non-actief gesteld, omdat zij buiten de ploeg om slaapmedicatie gebruikten of in bezit hadden. De twee Nederlanders kregen vervolgens van de ploeg een schorsing van twee maanden, het contract van de Spanjaard werd ontbonden. (Wikipedia)

Pascal Eenkhoorn (rechts op bovenstaande foto van Jean-Pierre Verstraete) als Nederlands kampioen aan de start van de E3-Prijs 2023.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.