De Brusselse zangeres en actrice Annie Cordy (foto Jac de Nys in 1961) is gisteren op 92-jarige leeftijd overleden.

Léonia Juliana Cooreman, beter bekend onder de artiestennaam Annie Cordy, heeft meer dan 600 liedjes opgenomen, speelde in tientallen musicals en zeventien films. Ze verkocht wereldwijd meer dan 5 miljoen albums en singles en was vooral populair in Wallonië en Frankrijk.
Cordy is actief in de showbizz sinds 1950. Pas in de jaren tachtig verminderden haar activiteiten met gastrollen in televisiefilms en –series. In 1998 zorgde ze voor een mooi orgelpunt bij de vijftigste verjaardag van haar loopbaan, met twee uitverkochte avondvoorstellingen in de Olympia.
Ik zal eerlijk zijn: zelf was ik geen fan, maar er is één nummer waarop ik dol ben: “La bonne du curé” uit 1974. En “Tata Yoyo” uit 1980 mag er ook zijn. Al moet ik er onmiddellijk aan toevoegen dat ik beide nummers zelf pas in de 21ste eeuw heb ontdekt tijdens één van de vele shows op de Franse televisie, waarin ik haar aan het werk heb gezien.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.