Vijf jaar geleden bereikte mij onderstaande tekst, die ik graag met u wil delen omdat ik er volledig achter sta.

Dag Kathleen,
Met veel aandacht en belangstelling de uitzending “Terzake” van woensdag l.l. bekeken en gevolgd waarin Bart De Wever de centrale figuur was.
De huidige massale vluchtelingenstroom naar Europa kwam zoals verwacht, ruimschoots aan bod en BDW had omtrent dit item, een uitgesproken mening.
De verschillende negatieve reacties achteraf, vooral van de linkerzijde van ons politiek bestel op zijn ongezouten visie m.b.t. dit belangrijke vraagstuk, waren zoals men kon verwachten, wederom niet gering.
Nochtans bleek overduidelijk en onmiskenbaar uit een recente opiniepeiling van VTM dat de “vox populi” zijn doordachte visie massaal ondersteunt en zelfs toejuicht hetgeen ondertussen ook nog eens werd bevestigd door de vele lezersbrieven in diverse kranten. Ik kan uit deze nuchtere vaststellingen enkel en alleen maar concluderen dat Bart het bij het rechte eind had en heeft.
Uit uw interview met hem onthoud ik vooral uw linke om niet te zeggen sluwe vraagstijl om de kijker trachten diets te maken dat Bart bepaalde omstreden dingen zou gezegd hebben wat geenszins het geval was. BDW heeft u trouwens verscheidene malen moeten onderbreken en repliceren met “neen dat heb ik niet gezegd”. Uw tactisch vermogen om Bart pootje te lichten, faalde schromelijk omdat Bart, slim als hij is, uw onkiese maneuvers telkenmale vlug doorprikte. Foei, een gerespecteerd (?) journaliste onwaardig. Maar goed, u en vele andere VRT-journalisten kennende, eigenlijk niets nieuws onder de zon. Politici van linkse creatuur worden door u en uw collega’s poeslief aangepakt terwijl deze met N-VA-stempel bij manier van spreken een krijgsverhoor moeten ondergaan. Een beleidscultuur al decennia lang het handelsmerk van de VRT-redactie die, gefinancierd met ons belastinggeld, eigenlijk onafhankelijk zou moeten zijn. Wat dit laatste betreft is er echter nog enorm veel werk aan de winkel al maak ik mij niet al te veel illusies. Met welk oogmerk, Kathleen, trachtte u via listige vraagstelling BDW in een slecht daglicht te stellen en hem bovendien woorden in de mond te leggen die hij eigenlijk niet gezegd heeft ? Wat was uw bedoeling ? Welke agenda hanteert u ? Vanwaar uw geestelijke dwaling ?
Of is het soms, net als vele andere VRT-journalisten, uw grote frustratie dat N-VA met ruime voorsprong de grootste politieke familie van Vlaanderen is geworden en nu op het politieke toneel eindelijk zijn stempel kan drukken ?
Het is een publiek geheim dat de media met de VRT op kop de N-VA niet aan hun borst drukken maar eerder, tegen de kiesintenties in, een links parcours genegen zijn. Van een publieke omroep met o.a. u als exponent, wordt onverwijld verwacht dat deze een neutrale positie bij elk debat inneemt maar de ervaring leert mij dat niets minder waar is. Als politiek geïnteresseerde burger volg ik regelmatig de diverse debatten op TV maar erger mij mateloos aan de vuile, soms schandelijke manier waarop N-VA-politici steeds worden aangepakt en bijna met een zeker genoegen in een negatief daglicht worden gesteld. Ook Lieven Verstraeten, om maar iemand te noemen, laat zich wat dat betreft niet onbetuigd en zondigt hier meermaals aan.
Kathleen, wees ervan overtuigd dat de grote ommekeer in de hoofden van de mensen (Vlamingen) onherroepelijk is ingezet hetgeen zich duidelijk manifesteerde in de recente glansrijke verkiezingsoverwinning van N-VA. De belabberde resultaten die de traditionele partijen tijdens de verkiezingen van 2014 wisten neer te zetten is de logica zelve omdat zij goedlachs en hautain de grondstroom in Vlaanderen bleven negeren en zich haast onaantastbaar waanden. Zij zijn van een kale reis teruggekomen met een electorale afstraffing op hun bord. Wees ervan overtuigd : zij beleven sedertdien vele slapeloze nachten. Het kan verkeren. Het “kiesvee” kan men nu eenmaal niet ongestraft blijven misleiden. Ik ben er trouwens van overtuigd dat ze de bodemkoers nog niet eens bereikt hebben. De doorsnee burger, die niet meer zo dom is als sommigen zouden wensen, en via internet en andere kanalen het reilen en zeilen van de traditionele partijen weten op te volgen, is zich ervan bewust dat het geweer nu eenmaal van schouders moet worden veranderd en noodzakelijke structurele hervormingen onafwendbaar zijn. Of belandt u soms liever in Griekse toestanden ? Een perfect actueel voorbeeld van links laks pamperbeleid met desastreuze gevolgen voor de Griekse bevolking. Dank zij N-VA wordt hier, zij het schoorvoetend (men zit nu eenmaal in een coalitie), een begin gemaakt van noodzakelijke structurele hervormingen om onze verworven welvaartstaat staande te houden. Laat ons niet flauw doen: u weet dit toch ook !!!

Groeten.

PS: wanneer eens een reportage over de solidariteit (?!) die de steenrijke oliesjeiks ten toon spreiden m.b.t. problematiek van de vluchtelingenstroom ? Ongestoord en haast gevoelloos kijken deze verwende heren de andere kant op en bouwen verder nog hogere torens, leggen nog meer nieuwe kunstmatige eilanden aan, financieren zonder weerga en buiten proportie meerdere Europese topvoetbalclubs en vervolmaken hun al uitgebreid autopark dagelijks met alsmaar duurdere luxewagens. Nochtans zijn vele vluchtelingen hun geestesgenoten (moslims) maar worden door hen totaal ontzien. Bij hen geen inkomen aan. Grenzen potdicht. Van voorbeeldige betrokkenheid gesproken !!!
Nog dit : mijn moeder, ondertussen 90 jaar en willens nillens verblijvend in een rusthuis, kan met haar schamel pensioentje het dure verblijf aldaar geenszins bekostigen. Maandelijks dient, zegge en schrijve, 700 euro te worden bijgepast door haar kinderen. Een regelrechte schande !!! Gelukkig (?) zijn we met z’n vieren wat de pil enigszins verzacht. Onze ouders, dank zij dewelke onze welvaartstaat succesvol is opgebouwd, worden simpelweg ontzien en belanden bij manier van spreken bij het oud vuil. Een moderne samenleving onwaardig ! Een erkende asielzoeker kan zonder hier ooit iets te hebben bijgedragen aan onze samenleving, zonder slag of stoot vrijwel onmiddellijk genieten van alle sociale voordelen (leefloon, kindergeld, sociale woning, ziekteverzorging e.a.). Als BDW vindt dat dit een brug te ver is en meteen de vinger op de etterende wonde legt, is het kot te klein. Begrijpe wie begrijpen kan. De Denen hebben het wel begrepen en omtrent deze problematiek ondertussen al de nodige maatregelen getroffen.
Tot besluit : Kathleen daal neer uit uw enge, bekrompen (rode) VRT-toren en begeef u op verschillend terrein. Misschien ontdekt u wel wat er echt leeft onder de bevolking. En wat de toekomst betreft : graag een eerlijke en onafhankelijke interviewstijl zoals het een bevlogen VRT-journaliste betaamt.

Nogmaals zij het Vlaamse groeten.

Paul Van Akoleyen, Rumst

65 gedachtes over “Vijf jaar geleden: open brief aan Kathleen Cools, VRT-journaliste

  1. Carina bent U werkelijk zo naïef of meen je wat je zegt ? De VRT en het merendeel van zijn journalisten zijn al jaren een links bastion. De manier waarop interviews worden afgenomen o.a. door Kathleen Cools zijn vaak arrogant als je niet van de juiste partij bent. Neutraliteit staat niet in het woordenboek.

   Like

 1. ja het Noord-Koreaanse indoctrinatie sfeertje is wel echt belachelijk, niets zo dom als denken dat anderen dom zijn. op dat gebied zijn ze op de Nederlandse TV wel een paar jaar verder.

  Like

 2. Vrt is en blijft nog steeds een links bastion. De tendentieuze berichtgeving viert nog steeds hoogtij. Met alle mogelijke inspanningen worden uitzonderlijke allochtone personen theatraal opgevoerd om de allochtonen toch maar in een positief daglicht te kunnen stellen. Zielig, doorzichtig.

  Like

 3. NVA is geen haar beter dan de rest oor. Ze hebben altijd de indruk gegeven eindelijk de werkende mens eens te ontzien maar neen het is nog steeds bij de kleine man die een klein beetje vooruit wil komen dat ze het komen halen. Enkel is het nu niet meer ten voordele van de marginalen en luie kloefkappers van de onderste sociale klassen. Neen, nu is het ten voordele van de luie kloefkappers van de hoogste sociale klassen. Er is niets veranderd. De trend dat we het slechter en moeilijker krijgen om rond te komen is niet gebroken, hij is bevestigd. De kracht van verandering mijn gat! Een staatsgreep hebben we nodig en een nieuw systeem. Stoppen met wapens maken en de wereld te bombarderen, dan zullen we geen vluchtelingenstromen hebben en kunnen we het leger inzetten om de kapitaalvluchters terugtehalen of te neutraliseren ter plaatse. Maar één van mijn ideetjes…

  Like

 4. Objectieve berichtgeving op de VRT. Zij weten het, wij, mensen in de straat weten het niet en ze geloven en ze denken dat ze ons kunnen manipuleren. Net als die betweters die in hun krantencommentaren iedere dag ons voor dommeriken houden.Hun mening belangrijker dan de mijne?Ik geloof al lang niet meer in Sinterklaas. Aub , doe aan neutrale onderzoeksjournalistiek. Ik ben in staat me een eigen mening te vormen
  ,

  Like

  1. Mevrouw de cat, hoe idioot kan ’n nieuwsdienst zijn die denkt ’n nieuwsdienst te zijn? Enkel uitzendingen door de week, tenminste als er geen voetbal, tennis of wielrennen is, geen uitzendingen over wat dan ook onder de vakanties, Leentje buur spelen bij de Nederlandse nieuwsredacties waar uren per dag, 7 dagen per week, jaar in jaar uit reportages en programma’s worden gemaakt door echte neutrale journalisten, dit om zich toch maar ’n imago aan te meten van ernstig. Die VRT redactie is ’n verzameling van banale ambtenaren, met emmers plamuur bestreken om ze nog toonbaar te maken, maar voor mij ’n tijdverspilling wat correcte informatie aangaat…., en laat uw rode teentjes eens goed verzorgen gezien er hier op getrapt wordt.

   Like

 5. Beste allen,
  jullie kijken met n verkeerde bril naar de tv. Op eender welk moment worden politiekers van welke strekking ook door journalisten op de rooster gelegd. Forceren de journalisten de politiekers door hun vermeende boodschappen in de mond te leggen. BDW is heus niet de enige politieker die regelmatig zegt: “neen dat heb ik niet gezegd”, ook Guy Verhofstad, Jean Luc Dehaene, Bruno Tobback, Kris Peeters, Alexander de Croo, Wouter van Besien,… Hebben deze zin reeds meermaals gebezigd.
  Vroeger sp, cvp enzovoort. Vandaag N-VA omdat die momenteel het politieke landschap domineren. Ik heb de laatste weken geen andere partij aan het woord gehood omdat die andere partijen nu eenmaal niet de staatssecretaris voor migratie leveren. Was dat een spa er geweest, was die net zo hard aangepakt als BDW. Dat is eigen aan het politieke spel.
  Het opnemen van een politiek mandaat houdt nu eenmaal in dat je in de wind komt te staan. Wil je dat niet wordt dan archivaris of zo.
  Dus als je echt op een neutrale manier naar de VRT kijkt. Want ook u als kijker moet die neutrale bril eens durven opzetten. Dan is de VRT voor elke partij hard.

  En tussen haakjes, de grootste Vlaamse partij zijn, wil niet zeggen dat je de stem van het volk vertegenwoordigd. Ze hebben nog steeds geen 51% van de stemmen en hebben dus nog steeds die afgestrafte partijen nodig om überhaupt te kunnen/mogen regeren.

  Mvg
  Tim

  Like

  1. Met deze reactie ben ik het totaal niet eens en ik denk wel dat ik goed geplaatst ben om daarover te oordelen. In de jaren tachtig, toen ik voor De Rode Vaan werkte, waren wij fervente verdedigers van de toenmalige BRT. En dat was toen nodig want in die jaren kwam de discussie op gang over een commerciële zender als “tegengewicht” voor met name de berichtgeving van de BRT. Met name de CVP en de PVV waren toen ten zeerste ontevreden over de werking van de BRT-journalisten, wat uiteindelijk zou uitmonden in de oprichting van VTM. Wij verdedigden uiteraard de openbare omroep omdat dit toen in ons kraam paste. En ik heb daar ook nu nog altijd geen spijt van, maar het is wel het “bewijs” dat zij toen “fellow travelers” waren. En nu zouden ze dat nog altijd zijn, mocht er nog een KP bestaan. Maar dat dit niet meer zo is, maakt het des te erger want nu blijft enkel de SP.A nog over (en de Groenen, akkoord, maar laten we die nu even terzijde laten). Dat was onlangs nog overduidelijk bij de schandalige interviews van Linda De Win met Gerolf Annemans en die Hongaarse afgevaardigde in het Europese parlement. Beiden antwoordden met degelijke argumenten die helemaal niet “harteloos” waren, zoals de VRT het zo graag afschildert en zoals mevrouw De Win het ook onomwonden zei (ze was dus wel éérlijk, dat moet ik toegeven). Maar het ergste vond ik de manier waarop ze het interview met de Hongaar besloot, namelijk met de woorden: “Dit was dus een parlementslid uit dezelfde fractie als Ivo Belet.” Nu, die brave Ivo Belet kennende, die zou wellicht zelfs zijn onderbroek nog wegschenken aan asielzoekers en/of vluchtelingen, maar desondanks pakte De Win hem diep onder de gordel om de ultieme boodschap (“alles voor de SP.A”) toch maar goed te laten overkomen! Daniël Buyle is destijds voor minder aan de deur gezet!

   Like

   1. Het spijt me Ronny De Schepper maar uw mening over de “brave” Belet deel ik helemaal niet. Het politieke spel dat hij in Hasselt speelde was geen hoogstandje van democratisch denken. De haatgevoelens die hij toont tegenover N-VA en meer dan regelmatig ten toon spreidt maken van hem niet die door u geschetste sympathieke vent. De fanatieke reacties van Belet en ook Thijssen dat er voor hen geen plaats was in hun Europese herberg zinderen nog na. Blijkbaar wel voor Orban.

    Geliked door 1 persoon

   2. Ik kén Ivo Belet helemaal niet. Ik vond (en vind nog altijd) de uithaal van De Win wel totaal ongepast. De rest is aankleding om dat beter te doen uitkomen. (Enfin, eigenlijk eerder “uitkleding”, als ik aan de onderbroek denk…)

    Like

   1. 2 maten en 2 gewichten. Moet ik verwonderd zijn? “Ronny De Schepper
    12 september 2015 om 10:20 am. Mijn norm is gekend: schelden mag niet.” Vooral dat dergelijk gescheld eerder een teken is van intellectuele zwakte.

    Like

   2. Aan Rudi Roth: ik geef toe dat ik getwijfeld heb om het toe te laten, maar “extremisten” of “genocidairs” zijn geen scheldwoorden in de zin van “idioten” of “stomme geit”; het is een politiek standpunt. Wat ik ook apprecieer is dat de heer Vehent (net als jijzelf trouwens) zich niet verschuilt achter een of ander pseudoniem. De enige reactie die ik tot hiertoe heb geweigerd, kwam van iemand die zichzelf “Billie Turf” noemde en die een vals mailadres opgaf. Het spreekt vanzelf dat je op zo’n momenten wat strenger optreedt…

    Like

 6. Wat ik echt mis op eender welke Vlaamse zender, is een echt politiek debat programma met politici, vakbonden en werkgevers die voor mijn part 2 uur duchtig tegen elkaar mogen discussiëren en dat gemodereerd wordt door een neutrale moderator. De zevende dag is een totaal zinloos gedrocht. wat kan je op 5 minuten vertellen? Hoe kan je een diepgaande discussie aangaan als je maar 10 minuten hebt? Om maar te zwijgen over al die zinloze dingen zoals voetbal, films, theater e.d. waar voor er andere kanalen/programma’s voor zijn.

  Like

 7. Het is tevens de taak van de VRT nieuwsdienst, als van alle burgers in dit land, de grondwet en zijn democratie te bewaken. Dat meerderheden altijd gelijk hebben is onwaar. En wat betreft N-VA is het nog zeer de vraag of ze toets van ons democratisch bestel zal overleven. Een veroordeling voor racisme lijkt niet bepaald uitgesloten, net als het Vlaams blok destijds. Het plat populisme van de N-VA is zondermeer iets dat we in het oog moeten houden en dusdanig kritisch benaderen.

  Like

  1. De “democratie bewaken” Welke democratie ? die van het grote linkse gelijk, de betweterige “intellectuelen”, de apostelen van het eigen gelijk ? Ik heb het gehad met de pseudo’s die een ander willen veroordelen op basis van een eigen mening, een Antwerpse burgemeester noemde ze in de tijd al nestbevuilers omdat hun eigen ego’s geen oppositie toelieten !

   Like

 8. Even over het pensioentje van uw moeder: zou het kunnen dat uw ouders of alleen uw vader zelfstandige waren en ‘vergeten ‘zijn om af te dragen voor hun pensioen later? Vele mensen hebben er toen niet aan gedacht dat ze ook moesten betalen om later een fatsoenlijk pensioen te krijgen. Waar je niet voor afgedragen hebt kan je ook niet krijgen lijkt me.

  Like

  1. Vergeet niet dat al het geld, ook de belastingen en bijdragen van werknemers, betaald wordt door zelfstandigen. Zelfstandigen en bedrijven zijn de enigen die de belastingen en CZ financieren.

   Like

 9. Er zijn reeds honderden slechte voorbeelden uitgekomen van links die hun zakken vullen met onorthodoxe bedragen, werkelijk gestolen geld van de kleine belastingbetaler. De rode VRT heeft het nog altijd niet begrepen dat dit niet langer kan blijven duren.. U hebt mokerslagen gekregen bij de laatste verkiezingen. Jullie nemen dit aan zonder blozen. De rode tijd is voorbij en voor altijd. Dank zij U en de door U gecreëerde gestolen brede welstand, weet nu de ganse wereld dat er in België geprofiteerd kan worden zonder weerga van deze welstand. Maar neen, het rode bastion van de VRT vergeet dit te melden aan het publiek. Wie wil er naar Belgie niet komen?? Ik zou het niet weten!! Alles is gratis, gratis en nog eens gratis. Wie zal dat blijven betalen? De politiekers, zeker niet, de parastatalen ook niet. Natuurlijk de kleine man, ook diegenen die voor U gestemd hebben!! Schande !! Jullie zijn betaald door de staat, maar die kleurt niet meer rood, maar toch wilt U nog steeds de mensen op een verkeerde voet plaatsen. U zijt quasi allen hoog geschoolde mensen, wat U vergeten zijt, is wat U geleerd hebben, maar wat U blijft doen is blijven rood denken en doen!!
  Zelf ben ik 81 jaar, heb heel veel meegemaakt, weet ook veel van het verleden.
  Onthoud dit, we worden totaal opgegeten dor de Islam, zonder twijfel, de grote slachtoffers zullen uw kinderen zijn en zullen ook verzuipen zoals Irak, Afghanistan, Syrie en zoveel andere Islamistische landen.
  Als zakenman heb ik een twintigtal keren de wereld afgedweild, reeds van begin de jaren 1970. Weet heel goed hoe die mensen daar leven, en dit is nog maar het topje van ijsberg. Ze hebben reeds bijna de ganse woestijn leeg gepompt, maar hun gewonnen geld heel goed geplaatst, de helft van UK en Frankrijk is reeds van hen, zij zijn overal in ieder land aandeelhouder van de grootste fabrieken. Daarbuiten ook nog goed bevriend met Rusland en China. M.a.w. hebben overal hun hand en zeggen in. Bij hen is er niets meer te verdienen en de werelddelen Europa en U.S. hebben zich reeds dood gegeven en worden nu de armsten der armen.
  Zal nu stoppen, ik hoop alleen maar dat U het begrepen hebt, niettegenstaande het reeds veel te laat is.
  Vake 81.
  ..

  Geliked door 1 persoon

 10. Wie het boek “Atlas shrugged” van Ayn Rand eens aandurft en probeert te begrijpen zal beseffen dat het moe-tergen van goede mensen die het land “doen draaien” leidt tot het faillissement van dat land. Ook in het Nederlands vertaald.

  Geliked door 1 persoon

 11. Hij heeft gelijk, dit was een zeer tendentieus interview. Ik werd er ongemakkelijk van. De juiste vragen worden nooit gesteld door de journalisten van de VRT, en al zeker niet de vragen die de bevolking zich stelt, want dat is blijkbaar niet relevant. De enige die ik deze week iets zinnigs heb horen zeggen was Etienne Vermeersch donderdagmiddag op radio 1. Die heeft waarschijnlijk een dusdanige status verworven dat ze hem niet durven tegenspreken.

  Like

 12. Mevrouw Cools, als journaliste probeer jij waarschijnlijk Phara de Aguirre na te doen. Maar je kan het niet zoals zij. Laat de mensen in je programma aub uitspreken als ze iets te zeggen hebben en probeer ze niet jouw mening te laten verkondigen. Je bent ten slotte maar onafhankelijke journaliste en geen mediadiva.Ik kijk niet meer naar jouw programma’s.

  Like

 13. Mevrouw Cools. Wij verwachten van u dat u objectief blijft. En luister eens meer naar de mensen op straat. De overgrote meerderheid heeft een groot hart voor de vluchtelingen. Maar er komen mensenhandelaars en criminelen tussen geglipt. En daar kan men niet streng genoeg tegen worden opgetreden! En dat de vluchtelingen een hoger inkomen zouden krijgen dan velen bij ons, is zeker niet uit te leggen.. En wie kan mij uitleggen dat 90% van de vluchtelingen mannen zijn?? Blijven al hun vrouwen achter in oorlogsgebied??

  Like

 14. Al eens naar Nederlandse politieke praatprogramma’ gekeken. Daar is Cools een braaf meisje tegenover. Blijkbaar mag men in Vlaanderen geen kritische vragen stellen aan De Wever. Zelf houdt die man er ook een black list van journalisten op na.

  Like

 15. “Genocidairs” een politiek standpunt? Dat is alleen het geval wat de Armeense genocide betreft omdat de turkse overheid dat nog niet toegeeft. De term kan politiek gebruikt worden wanneer men echt een volk wilt uitmoorden. Wat betreft het Israelisch-Arabisch conflict is het gebruik van die term een opzet van laster en smaad en geen politieke optie. En ik herhaal dat dergelijke tekst een teken van intellectuele zwakheid is wegens gebrek aan zelfs 1 argument.

  Like

 16. Voor allen die het niet meer weten, het Vlaams Belang verkondigt reeds 30 jaar de mening die door de correct denkende groep met alle middelen moest bestreden worden, zelfs B.D.W. heeft daar ten volle aan meegedaan. Het Vlaams Belang mag zelf al maanden niet meer op T.V. komen, om maar te zeggen wat voor een dictatuur het hier is.

  Geliked door 1 persoon

 17. De vorige berichten samengevat: frustratie alom! Ik doe moeite om er achter te raken wie nu de enige echte waarheid denkt te vertellen, maar ik raak er niet uit. Ieder ‘zijn’ waarheid denk ik dan maar en die zal zoals gewoonlijk ergens in het midden liggen. Goed, laten we (niet ik) even veronderstellen dat alle huidige politici en journalisten onbetrouwbaar, corrupt en incompetent zouden zijn. Door welke betrouwbare, niet corrupte competente politici en journalisten zouden we die dan moeten vervangen? Ik vrees dat we hier weer tot het helaas stereotiepe cliché moeten komen: een volk heeft de leiders en vertegenwoordigers dat het verdient en dat volk moet voor zichzelf hier vragen durven over te stellen. Jammer, maar helaas. Mocht er iemand een mirakel oplossing hebben voor onze complexe maatschappelijke en multiculturele problemen dan verneem ik dat graag. Tot dan zullen we moeten roeien met de riemen die we hebben en hopen dat iedereen even hard aan elke riem trekt. Dit om te beletten dat het ‘Europa’ schip roem- en eerloos ten onder gaat.
  Vanzelfsprekend mag U het mij oneens zijn en mij dit laten weten. Laten we hopen dat dit nog lang zo kan zijn en dat we samen in vrede kunnen blijven leven. Zekerheid hierover kan en durf ik U echter niet garanderen. We zien wel.

  F. Van Den Vonder – Schilde

  Like

 18. De tekst van Paul Van Akoleyen, Rumst, is veel te lang, heeft geen fatsoenlijke lay-out en de inhoud is soms twijfelachtig.
  Ik blijf er o.a. bij dat een opiniepeiling (VTM) en lezersbrieven (misschien uit HLN?) het laatst moeten komen om een beleids-beslissing “bij het rechte eind “ te noemen.
  Ik lees nl. van Paul V.: “Ik kan uit deze nuchtere vaststellingen enkel en alleen maar concluderen dat Bart het bij het rechte eind had en heeft.”
  Wellicht ga je dan in de richting van wat HET VOLK denkt is GOED, maar wat is dat dan?
  Gelukkig denk ik te weten dat Bart vaak wel gelijk heeft!!

  Like

 19. Bart De Wever is een doodeerlijk en integer persoon. Diegene die hem op een leugen kan betrappen, mag het van mij wereldwijd uitbazuinen. Dat zal dus nooit gebeuren. Zelf zei hij ooit in de slimste mens: “Ik zou stoppen voor een rood licht in de woestijn” en dat is ook zo. Van welke ander politieker kan ik dat zeggen ? Mmmmmm, eens kijken, misschien enkelen, maar al de rest zeker helemaal niet.

  Like

 20. Dank zij de NVA en Bart De Wever bestaat Belgie nog. Hopelijk krijgen de Vlamingen bij de volgende verkiezingen uitzicht op confederalisme ! Stop de schandalige transfers en betaal in de plaats het Vlaamse deel van de overheidsschuld af. Vlaanderen kan er alleen wel bij varen.

  Like

  1. mooi hoe dat Bracke er haar onderuit haalt, zonder het te zeggen! Ben ongeveer 100% akkoord met Bracke over deze “dame”, die reeds vroeger op haatverwekkende zaken gepakt werd! https://brabosh.com/2011/01/18/pqpct-9li/

   Ik heb de VRT zelf gepakt op vervalsing van hun site. Een interview van Koert Debeuf, de fake-news-marionnette van Verhofstadt en Degucht om Michel vorig jaar te doen vallen over “martelingen” in Soedan, dat duidelijk liet zien hoe dom die is werd vervangen door een ander interview over een ander onderwerp (heb getuigen) en later volledig weggehaald om alle sporen uit te wissen: VERVALSING zoals in de voormalige USSR!

   Bedankt voor deze informatie over het interview! Dat is tenminste een correcte analyse die de pers ons weigert te geven. Geen complot, juist hun overtuiging dat het de juiste weg is met gelijkgezinden…

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.