Valerio Conti (foto Pedro Semitiel via Wikipedia) heeft zijn landgenoot Matteo Trentin opgevolgd in de Trofeo Matteotti. De 27-jarige renner van UAE versnelde op 5 kilometer van de streep en kwam alleen aan in Pescara. De Trofeo Matteotti is een wedstrijd genoemd naar de Italiaanse, socialistische politicus Giacomo Matteotti (1885-1924) die door een fascistische knokploeg vermoord werd. 

In 2016 won Valerio Conti (Rome30 maart 1993)  de dertiende etappe in de Ronde van Spanje door op zo’n twintig kilometer van de aankomst weg te rijden bij zijn medevluchters en op de eindstreep 55 seconden voorsprong over te houden.

In 2019 veroverde Conti in de zesde etappe van de Ronde van Italië de roze leiderstrui. Hij eindigde in deze rit naar San Giovanni Rotondo als tweede achter medevluchter Fausto Masnada. Conti zou de roze trui in de lastige twaalfde etappe naar Pinerolo verliezen aan zijn Sloveense teamgenoot Jan Polanc. De Romein zou deze Giro niet uitrijden. Conti startte niet meer in de achttiende etappe. De Italiaan had te veel last van een ontsteking aan het scrotum, in het wielrennen ook wel de derde bal genoemd. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.